Mergi direct la conținut »
Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014

Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost în vizorul DNA, în urmă cu 6 ani, când a fost depusă o plângere împotriva sa. Plângerea a fost pasată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, iar în 2014, procurorii de acolo au decis clasarea plângerii. Dezvăluirie au fost făcute de jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan, pe blogul său.

O plângere împotriva lui Dan Condrea a fost înaintată la DNA, în ianuarie 2012. Persoana care a făcut plângerea denunța, cu detalii, patru licitații aranjate:  Spitalul Elias, Spitalul „Sf. Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea mamei și copilului „Prof. Dr. Alfred Rusescu” și Spitalul Județean de Urgență Călărași.

O lună și jumătate mai târziu, plângerea împotriva patronului Hexi Pharma a fost transmisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 2. Doi ani mai târziu, pe 29 septembrie 2014, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 2 au decis clasarea plângerii.

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că aceeași persoană a mai depus o plângere anul acesta, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împotriva lui Dan Condrea, pentru spălare de bani. Plângerea a fost trimisă la DIICOT „spre competentă soluționare”.

Ancheta pe larg, poate fi citită pe tolo.ro.

Ieri, Tolontan a dezvăluit că Dan Condrea își vindea, printr-o firmă off-shore, substanțele active la prețuri de șapte ori mai mari decât cele de pe piață. Își umfla astfel artificial costurile și, ca să facă bani în România, băga de 10 ori mai puțină substanță activă în Suprasept, Thor, Clorhexin și în alte produse.

Citește și: Noi dezvăluiri în ancheta dezinfectanților diluați din spitale: Patronul Hexi Pharma își vindea lui, printr-un off-shore, substanțele active de 7 ori mai scumpe!

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Ministerul Sănătății urmează să anunțe astăzi rezultatele controalelor dispuse pe 28 aprilie în spitalele care au folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma. Ieri, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control la Institutul Oncologic din București, pentru a face verificări în privința contractelor încheiate cu firma producătoare de dezinfectanți.

Citește și: Substanța dezinfectantă folosită în spitalele din țara, diluată de 10 ori | Ce spune firma producătoare

Citește și: EXCLUSIV | Nereguli grave în dosarul antisepticelor din spitale: N-au amendat firma pentru că n-au găsit sediul

Close
Închide
  Close