Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Noi dezvăluiri în ancheta dezinfectanților diluați din spitale: Patronul Hexi Pharma își vindea lui, printr-un off-shore, substanțele active de 7 ori mai scumpe!

Noi dezvăluiri în ancheta dezinfectanților diluați din spitale: Patronul Hexi Pharma își vindea lui, printr-un off-shore, substanțele active de 7 ori mai scumpe!

Ancheta jurnalistului Cătălin Tolontan despre dezinfectații din spitale continuă cu dezvăluiri uluitoare despre felul în care patronul Hexi Pharma s-a îmbogățit diluând de zece ori substanțele bactericide pe care le livra unităților medicale din România. Printr-o firmă off-shore, Dan Alexandru Condrea își vindea substanțele active la prețuri de șapte ori mai mari decât cele de pe piață. Își umfla astfel artificial costurile și, ca să facă bani în România, băga de 10 ori mai puțină substanță activă în Suprasept, Thor, Clorhexin și în alte produse.

De Georgiana Marcu,

O anchetă explozivă, condusă de jurnalistul Cătpălin Tolontan, a scos la iveală, recent, că Hexi Pharma, cel mai mare producător de dezinfectante din România, aproviziona spitalele din România cu substanțe diluate și de zece ori față de concentrație înscrisă pe etichetă. Faptele semnalate sunt de o gravitate deosebită, ținând cont că firma respectivă aprovizionează mai mult de 350 de spitale din 40 de județe. Antisepticele Hexi Pharma sunt folosite, conform propriei prezentări, ”în peste 2.000 de săli de operație”.

Ieri, jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au continuat seria dezvăluirilor, arătând felul în care patronul companiei Hexi Pharma avea de câștigat de pe urma diluării dezinfectanților, deși în ancheta publicată inițial susținea că nu știe de concentrațiile scăzute ale produselor sale.

Potrivit investgației, Hexi Pharma cumpăra materia primă printr-o firmă offshore (deținută de același patron), cu un preț și de 7 ori mai mare decât cel de piață. Ma exact, Condrea cumpăra substanțe la 11 euro/kg și le revindea prin firma lui off-shore lui Hexi Pharma la prețul astronomic de 80 euro/kg! Banii rămâneau în Cipru și, de acolo, ”erau unși șefii de spitale, oameni din Ministerul Sănătății și o parte a medicilor epidemiologi”, așa cum a declarat, sub protecția anonimatului, o sursă a anchetei.

Ancheta pe larg, poate fi citită pe tolo.ro.

Citește și: Substanța dezinfectantă folosită în spitalele din țara, diluată de 10 ori | Ce spune firma producătoare

Citește și: EXCLUSIV | Nereguli grave în dosarul antisepticelor din spitale: N-au amendat firma pentru că n-au găsit sediul

Close
Închide
  Close