Mergi direct la conținut »
UPDATE / Incendiul de la ferma din Argeș a fost localizat. Flăcările nu au ajuns la sacii cu azot și rezervoarele de motorină din interior
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Incendiul de la ferma din Argeș a fost localizat. Flăcările nu au ajuns la sacii cu azot și rezervoarele de motorină din interior

UPDATE / Incendiul de la ferma din Argeș a fost localizat. Flăcările nu au ajuns la sacii cu azot și rezervoarele de motorină din interior

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, într-o hală de la o fermă de creştere a porcilor din localitatea Slobozia, din județul Argeș. În interiorul clădirii se află două rezervoare de motorină cu o capacitate de 10.000 de litri şi mai mulţi saci cu azot. Un al incendiu a izbuncit, tot astăzi, și la o fabrică de termopane din Argeș.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 11.20: Pompierii au reuşit să localizeze incendiul izbucnit, joi dimineaţă, într-o hală pentru repararea utilajelor de la o fermă de creştere a porcilor din localitatea argeşeană Slobozia. Flăcările nu s-au extins la sacii cu azot şi la rezervoarele de carburant, care au fost protejate.

Pompierii acţionează în continuare pentru lichidarea ultimelor focare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, care au precizat că deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului.

La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială CBRN pentru intervenţii la accidente chimice, biologice, radiologice sau nucleare şi o ambulanţă SMURD.

Alerta a fost dată, în această dimineaţă, după ce angajaţii au observat un fum gros care ieşea din interiorul unei hale.

Oamenii au sunat disperaţi la numărul unic de urgenţă 112 şi au anunţat că hala din ferma de porci, care a luat foc, este plină cu saci de azot şi rezervoare de motorină, în care sunt depozitați 10.000 litri de motorină.

Combinaţia dintre motorină şi azot este una extrem de inflamabilă şi poate provoca, în orice moment, o explozie de proporţii.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Mihăileşti, în mai 2004, atunci când un camion încărcat cu 20 tone de azot a explodat, iar 18 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi şapte pompieri şi doi jurnalişti Antena 1, amintește Observator TV.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Un incendiu a izbucnit, tot miercuri, și la o hală de producţie din localitatea argeşeană Călineşti, iar acoperişul clădirii a fost distrus de flăcări, potrivit Agerpres.

ISU Argeș a anunțat că flăcările s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, astfel că pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit patru autospeciale cu apă şi spumă.

„Este vorba despre o construcţie din cărămidă în care funcţiona o fabrică de termopane. Lângă clădire se află o staţie GPL. S-a acţionat atât pentru lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea staţiei GPL”, a precizat Dănuţ Bădiţeanu, purtător de cuvânt al ISU Argeş, citat de epitesti.ro.

Conform aceleiaşi surse, cauza incendiului a fost un foc în spaţii deschise care a cuprins vegetaţia uscată şi s-a extins la acoperişul clădirii, prejudiciul fiind estimat la 25.000 de lei.

Recent, a avut loc un incendiu și la o fermă din Mizil, în județul Prahova. Află câte animale au ars de vii!

FOTO – Captură video Antena 3


Citește și… Incendiu la o fermă de animale din județul Maramureș. Două persoane au murit

Incendiu puternic la o fermă de porci din Tichilești, județul Brăila. Localitatea e afectată de pesta porcină

Incendiu violent la o fermă din Buzău. Pompierii s-au luptat cinci ore cu flăcările


 

Close
Închide
  Close