Mergi direct la conținut »
Incendiu puternic la o fermă de porci din Tichilești, județul Brăila. Localitatea e afectată de pesta porcină
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu puternic la o fermă de porci din Tichilești, județul Brăila. Localitatea e afectată de pesta porcină

Incendiu puternic la o fermă de porci din Tichilești, județul Brăila. Localitatea e afectată de pesta porcină

Desfășurare de forțe, luni dimineață, din cauza unui incendiu puternic la o fermă de porci din Tichilești, județul Brăila. Pompierii intervin cu trei autospeciale pentru a stinge focul din hala care adăpostește aproape 10.000 de porci.

Alerta s-a dat în jurul orei 6 când unul dintre paznici a sunat la 112 ca să anunțe că un incendiu a izbucnit la ferma de porci din Tichilești, relatează Mediafax. Pompierii și angajații fermei încearcă să salveze cei aproape 10.000 de porci tineri care se află în interiorul halei cuprinse de flăcări.

„Pe noi ne-a anunţat un paznic, am trimis la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă. Focul este doar la hala cu porci, se pare că nu se poate extinde la alte clădiri. În interior sunt doar porci tineri, circa 10.000 de capete”, a spus, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Pesta porcină a făcut ravagii în localitatea brăileană Tichilești, unde peste 40.000 de porci dintr-o mare fermă, precum și din gospodăriile localnicilor, au fost eutanasiați. De altfel, trei muncitori de la ferma Romsoci au fost prinși cu carne de porc furată din incinta societății unde a fost confirmat virusul pestei porcine.


Citește și ANALIZĂ | Inteligența artificială amenință deja locurile de muncă din România


 

 
 
Close
Închide