Mergi direct la conținut »
Papa Francisc spune că persoanelor gay nu ar trebui să li se permită să devină preoți catolici
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Papa Francisc spune că persoanelor gay nu ar trebui să li se permită să devină preoți catolici

Papa Francisc spune că persoanelor gay nu ar trebui să li se permită să devină preoți catolici

Papa Francisc a susține că persoanelor gay nu ar trebui să li se permită să devină preoți catolici. El a mai spus că homosexualitatea în rândul clerului catolic reprezintă o sursă continuă de îngrijorare.

Declarațiile suveranului pontif sunt extrase dintr-o carte care urmează să fie publicată luni și care a fost scrisă pe baza unui interviu în limba spaniolă acordat de Papa Francisc scriitorului.

„În societatea noastră pare chiar că homosexualitatea este o tendinţă, iar această mentalitate influenţează Biserica noastră în anumite privinţe”, a spus suveranul pontif, care a adăugat că “Problema homosexualităţii este una foarte serioasă care trebuie discutată cu candidaţii de la început”.

Faptul că în rândul clericilor şi celor care studiază teologia există persoane homosexuale reprezintă o sursă de îngrijorare. Papa a numit-o „o problemă foarte gravă”. În opinia sa, persoanele care au „aceste tendinţe adânci” nu ar trebui să aibă acces în seminariile teologice.

Intitulată „La Fuerza de la Vocacion”, noua carte, care se axează în special pe chemarea către religie a Papei Francisc, va fi publicată în zece limbi.

Biserica Catolică se opune persoanelor angajate în comportament homosexual, însă Papa Francisc a condamnat în trecut discriminarea acestora, scrie Agerpres.


Citește și: GALERIE FOTO| Cele mai frumoase fotografii de la parada de 1 Decembrie din București


 

Close
Închide
  Close