MENIU CAUTĂ
, de Paul Barbu

Peste 12.400 de fermieri vor sprijin pentru tomate

Distribuie

Peste 12.400 de solicitări au fost primite de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru anul 2018.

Dintre aceștia 11.310 s-au înscris în Ciclul I și restul de 1.111 în Ciclul II, a anunțat ministerul de resort.

Dintre solicitanții pentru sprijin în Ciclul I, 1037 au definitivat plantarea tomatelor în spații protejate. Constanța și Ialomița sunt primele județe în care a început valorificarea producției de tomate în piață.

„Reamintim că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern din producția autohtonă”, anunță ministerul Agriculturii.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.


Citește și:

REPORTAJ/ Cât costă masa de Paște și care sunt alimentele cu cele mai mari scumpiri

Comentarii