MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 12:26 , de Sorina Ionaşc

Pilonul II de pensii, în atenţia ALDE. Tăriceanu: „Vor exista presiuni asupra bugetului de pensii de stat”

Distribuie

Pilonul II de pensii, în atenţia ALDE. Preşedintele Senatului susţine că pilonul II de pensii ar trebui să rămână. Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre necesitatea fondului privat de pensii şi despre cum pensiile de stat vor fi afectate de îmbătrânirea populaţiei. Declaraţia vine în contextul în care coaliţia de guvernare analizează, de aproape un an de zile, reducerea contribuţiei la acest fond de pensii private până la eliminarea lui.

„Pilonul II este un mencanism util pentru generaţiile care urmează să iasă la pensie, ţinând cont de presiunile care vor exista asupra bugetului de pensii de stat. Populaţia îmbătrâneşte, populaţia va creşte, suntem la un nivel destul de redus al forţeui de muncă activă care contribuie la fondul de pensii. Fondul de pensii de stat va avea foarte multe presiuni. Fondul privat este supapa necesară şi foarte utilă pentru ca cei care ies la pensie să poată avea un venit complementar şi să poată să aibă o bătrâneţe mai confortabilă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Liderul ALDE a fost întrebat despre acest lucru având în vedere discuţiile neoficiale din Guvern pe contribuţiile la pilonul II de pensii.

Şi Liviu Dragnea a dezminţit informaţia potrivit căreia ar urma să fie introdusă o „contributivitate zero”.

„Eu sunt mai dur şi doamna prim-ministru este mai elegantă. Vă spun: este o prostie şi o minciună. Asta ca să nu complicăm răspunsul', a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.


Citeşte şi:Liviu Dragnea, ironizat pe internet după ce a spus că pe telefonul său apar 'puncte luminoase' și că acesta îi este 'ascultat'


 

Loading...
Comentarii