MENIU CAUTĂ

Ploile revin în forță în weekend. Care sunt cele mai afectate zone

Distribuie

Ploile revin în forță în weekend, potrivit meteorologilor. Chiar dacă va ploua semnificativ, vremea rămâne în continuare caldă. Furtunile se vor muta de la o regiune la alta. 

Vineri, vremea se va încălzi deosebit de mult. Termometrele vor indica până la 33 de grade Celsius la umbră, în special în sudul ţării. Aversele de după-amiază vor răcori atmosfera cu precădere în zonele de munte. În rest, vor fi puţine şi rare. La început de weekend, vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Aversele vor fi abundente şi vor veni însoţite de fenomene electrice şi de intensificări ale vântului. Mai ferit va fi sud-estul ţării, până sâmbătă noapte. Apoi, duminică şi luni, ploile vor prefera regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi zonele înalte. Izolat vor fi condiţii de grindină. Temperaturile vor mai scădea puţin şi se vor opri la 29..30 de grade Celsius.

În Bucureşti, probabilitatea de ploi va deveni tot mai mică, vineri. Prin urmare, soarele generos va încălzi atmosfera oraşului până la 32 de grade Celsius. Vântul va adia uşor, iar presiunea aerului va fi în scădere uşoară.  Sâmbătă, vremea va deveni treptat instabilă, iar averse cu descărcări electrice vor fi mai ales pe timpul nopţii. Apoi, astfel de fenomene vor strica programul de plimbare ale bucureştenilor duminică şi luni. Temperaturile vor scădea cu 2..3 grade de la o zi la alta.

La munte, ploile se vor înmulţi în perioada următoare. Ele vor apărea iniţial după-amiaza şi seara numai pe alocuri, dar în weekend, vor cuprinde majoritatea masivelor. Apoi, luni, aversele abundente, cu tunete, fulgere şi posibil grindină vor fi prezente mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Pe litoral, ploile îi vor lăsa în pace pe turişti până sâmbătă noapte când vor apărea în zona nordică. De duminică până luni după-amiază, vremea va fi capricioasă, cu averse frecvente, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Totodată, temperaturile vor mai scădea.

Citește și

VIDEO/ Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit, a făcut un tur de rămas bun prin Bucureşti. A cântat din Phoenix şi a mărturisit: s-a îngrășat în România!

 

Citește mai multe despre Prognoza meteo și weekend pe Libertatea.

Comentarii