De Dragoș Tănase,

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Porsche „a răspuns deja plăţilor anticipate de taxe prin intermediul unor suprataxe de siguranţă şi plăţi forfetare”.

Ziarul Bild am Sonntag (BamS) a scris, duminică, că ofiţerii de executare au vizitat sediul Porsche, la sfârşitul anului trecut, relatează Reuters.

Publicaţia a menţionat că investighaţia vizează documentele legate de petreceri, călătorii personale ale managerilor cu avioanele companiei şi automobilele cu şofer ale acesteia, precum şi deducerile de taxe pentru salariile plătite foştilor angajaţi în cadrul schemelor de pensionare anticipată.

De asemenea, ziarul a menţionat că au fost solicitate declaraţii fiscale retroactive şi lichidarea întârziată a unor datorii excepţionale în ceea ce priveşte cheltuielile alocate pentru o petrecere aniversară organizată de fostul director executiv, Matthias Mueller, care a condus compania între anii 2015 şi 2018.

Reprezentanții Porsche susțin, într-o declarație, că societatea a plătit sume importante restante pentru această cauză și spun că au înmânat toate documentele privind eventualele datorii fiscale pentru angajaţii care s-au pensionat anticipat.

Plăţile solicitate de autorităţi vizează perioada 2009 – 2017, determinând o cercetare la sediul Porsche, care a avut loc în iunie 2018, au mai afirmat reprezentanţii companiei.

Porsche a ripostat la solicitările privind datoriile fiscale prin lansarea unor măsuri şi procese interne de asigurare a respectării reglementărilor, cu sprijinul unor consultanţi externi, mai arată declaraţia companiei.

Compania a refuzat să comenteze și alte detalii, în condiţiile în care ancheta era în curs de desfăşurare.

Porsche a fost implicată și în scandalul emisiilor poluante

Anul trecut, Porsche a fost implicată și în scandalul emisiilor poluante. În aprilie, au avut loc pecheziții în Germania, care au vizat mai mulți foști sau actuali șefi ai Porsche. Atunci, un șef din cadrul Porsche a fost reținut.

Grupul Volkswagen – din care face parte Porche – are de achitat 15 miliarde de dolari daune în Statele Unite ale Americii pentru că a instalat un soft care „masca” emisiile poluante reale în cazul motoarele diesel, situație descoperită de Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. De altfel, ancheta din Germania vizează acum și alte companii ale grupului Volkswagen.

FOTO – epa


Citește și… VIDEO VIRAL/ Cui a dat un tânăr bucureștean imobilizat în cărucior banii pe care doi trecători i-au oferit, confundându-l cu un cerșetor!