Mergi direct la conținut »
Posibil atac cu gaz sarin asupra sediului Facebook din California. Clădirea a fost evacuată Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Posibil atac cu gaz sarin asupra sediului Facebook din California. Clădirea a fost evacuată

Posibil atac cu gaz sarin asupra sediului Facebook din California. Clădirea a fost evacuată

Sediul Facebook din California, Statele Unite, ar fi fost ținta unui atac cu gaz sarin, potrivit presei americane.Substanța a fost detectată la un pachet, care a ajuns la sediul Menlo Park prin serviciul de mesagerie.

De Dragoș Tănase,

Clădirea a fost evacuată, după ce obiectul respectiv a fost testat și a ieșit pozitiv la gaz sarin.

Șeful pompierilor din Menlo Park a precizat că ar putea fi un test fals pozitiv și că este necesară o altă testare, pentru a confirma rezultatul.

Două persoane, care ar fi intrat în contact cu acel colet suspect, au fost examinate de către medici, dar nu prezenetau niciun simptom specific contaminării, potrivit CNN.

Pompierii fac cercetări la fața locului, alături de mai mulți agenți FBI, căutând și alte posibile pachete care să conțină acest gaz.


Gazul sarin este extrem de volatil din cauza capacității sale de a se transforma ușor din lichid în gaz, la temperaturi normale. Este limpede, incolor, fără gust și fără miros. Oamenii sunt expuși la el prin contactul cu pielea, contactul cu ochii sau prin respirație.

Anul trecut, în decembrie, mai multe clădiri aparţinând sediului central al Facebook din Menlo Park, California, Statele Unite, au fost evacuate marţi, 11 decembrie, în urma unei ameninţări cu bombă.

FOTO – EPA


Citește și:
Facebook și-a prezentat criptomoneda Libra, iar asta creează probleme băncilor centrale din întreaga lumeClose
Închide
  Close