De Daniel Ionașcu,

Ce este Libra

Libra va avea o valoare egală cu un dolar, iar Facebook vrea să o folosească pentru crearea unui sistem de plăți, astfel încât oamenii să poată trimite bani în orice colț al lumii prin intermediul aplicațiilor WhatsApp și Facebook Messenger.

Libra va fi gestionată de un consorţiu care are în componență companii de plăți precum Visa şi Mastercard, până la retaileri online ca eBay sau societăți din domeniul transporturilor, precum Uber,

Aceasta ar urma să fie în 2020.

De ce este importantă pentru autorități

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a declarat tranșant că Facebook nu ar trebui să pornească de la premisa nereglementării, așa cum a făcut în domeniul social media.

”Trebuie să fie sigură sau nu se va întâmpla”, a spus Carney.

Acesta a mai spus și că autoritățile de protecție a consumatorilor vor avea și ele un cuvânt de spus.

”Consider că trebuie să mai treacă mult timp înainte ca propunerea Facebook să devină ceva ce vom folosi în mod curect”, a afirmat joi și Philip Lowe, guvernatorul băncii centrale din Australia.

Acesta a mai spus că sunt multe probleme de reglementare care trebuie rezolvate.

Preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat zilele trecute că a discutat deja cu Facebook despre Libra. El a completat că Fed va avea ”aşteptări mari” legat de această criptomonedă în privința siguranţei şi a respectării legislaţiei în domeniul financiar.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Și Telegram vrea monedă proprie pentru plăți

Într-un mod similar Facebook, o altă companie vrea să folosească propria criptomonedă pentru plăți. Este vorba de aplicația de chat Telegram, care a strâns 1,7 miliarde de dolari de la investitori pentru proiect. Telegram a anunțat proiectul cu mult înainte de Facebook.

Bitcoin și-a dublat valoarea în ultima jumătate de an

Cea mai cunoscută monedă virtuală din lume este Bitcoin. Aceasta a apărut în 2009, în toiul crizei financiare și are ca și caracteristici anonimitatea și faptul că nu este controlată de vreo bancă centrală sau guvern.

În 2017, valoarea Bitcoin a ajuns până aproape de 20.000 de dolari din cauza bulei speculative, pentru ca apoi să scadă din nou spre 4.000 de dolari. Între timp, Bitcoin a ajuns acum la 9.727 dolari, dublându-și valoarea în ultimele luni.

Pe lângă Bitcoin, alte criptomonede populare sunt Ether, Ripple, Litecoin, Monero, Tether sau Dash.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor