Mergi direct la conținut »
UPDATE / Prefectul Capitalei, audiat la Parchetul General. Ce a declarat Speranța Cliseru, la ieșire
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Prefectul Capitalei, audiat la Parchetul General. Ce a declarat Speranța Cliseru, la ieșire

UPDATE / Prefectul Capitalei, audiat la Parchetul General. Ce a declarat Speranța Cliseru, la ieșire

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, audiat la Parchetul General. Surse din rândul anchetatorilor susțin că Speranța Cliseru a fost chemată, miercuri, pentru a da explicații procurorilor despre dosarul violențelor produse la mitingul diasporei din 10 august, conform Realitatea TV.

UPDATE – Ora 15.41: Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, după audierea de la Parchetul General: „Am respectat legea cu strictețe; Am respectat legea adunărilor publice și acel ordin de intervenție respectă în totalitate legislația în vigoare”.


Prefectul Capitalei a decis ca forțele de ordine să îi disperseze pe protestatarii prezenți la mitingul diasporei.

Decizia procurorilor vine la o zi după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost prezent la audieri în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, în legătură cu violențele înregistrate la mitingul diasporei din 10 august.

La ședință a participat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), maiorul Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei și coordonatorul acţiunii jandarmilor la protestul din 10 august, Sebastian Cucoș, schimbat recent de la conducerea Jandarmeriei, cu Ionuț Sindile. De la audieri a lipsit, însă, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru.

Opoziţia a adus critici, după audierea ministrului Carmen Dan. Ovidiu Raţechi (PNL) a declarat că el şi colegii săi din opoziţie au putut afla, în ciuda ”atitudinii agresive” a parlamentarilor PSD, că, „în mod informal, de facto, aceasta a coordonat operaţiunile” privind intervenţia autorităţilor statului asupra participanţilor la mitingul din 10 august.


Citește și Ce spune Liviu Dragnea despre protestele din 10 august: „Era organizare paramilitară. A fost o tentativă de lovitură de stat”


 

Close
Închide
  Close