Mergi direct la conținut »
Cine este Speranța Cliseru, omul care a dat ordin jandarmilor să intervină în forță în Piața Victoriei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine este Speranța Cliseru, omul care a dat ordin jandarmilor să intervină în forță în Piața Victoriei

Cine este Speranța Cliseru, omul care a dat ordin jandarmilor să intervină în forță în Piața Victoriei

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a precizat cine a dat ordin jandarmilor să intervină în forță în Piața Victoriei. Este vorba Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, care a decis ca forțele de ordine să îi disperseze, în jurul orei 23, pe protestatarii prezenți la mitingul diasporei. Speranța Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov şi a lucrat în Primăria Voluntari, unde edil este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele.

Speranța Cliseru (foto) a fost numită prefect al Capitalei temporar, prin detașare, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate pe 5 iulie.

Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Ea a avut funcţii de conducere, precum cea de administrator public,  respectiv de director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabriele Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013.

În 2017, Speranţa Cliseru, în calitate de consilier al primarului Gabriela Firea, a fost numită administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al RATB, prin votul majorităţii PSD-ALDE din Consiliul General al Municipului Bucureşti (CGMB). Ulterior, ea a fost înlocuită din funcție.

Speranţa Cliseru a terminat Universitatea Națională de Apărare Carol I – Colegiul Național de Apărare Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Securitate și bună guvernare”, certificat de atestare a competențelor profesionale obținut în luna decembrie 2013 și Universitatea Maritimă Constanța, Facultatea de Navigație și Transport Naval, specializarea Legislație Maritimă, Diploma de Master – 2002

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

Mai are o diplomă la Cambridge Academy of Transport, Cambridge, U.K., Curs Postuniversitar, Anatomy of Ship Finance, iulie 2009 și este absolventă la Academia de Studii Economice-Bucuresti, Facultatea de Comerț.

Din declarația de avere semnată în 2017 reiese că Speranța Cliseru deţine părţi din două terenuri agricole, şi părţi din şase terenuri intravilane. În declaraţie nu sunt precizate, însă, adresele terenurilor.

În document, consilierul Gabrielei Firea a scris că deţine părţi din trei apartamente, unul de 86 de metri pătraţi, altul de 200 de metri pătraţi (dobândit prin construire) şi, respectiv, de 120 de metri pătraţi. Nici în acest caz nu sunt trecute adresele locuinţelor.

Speranţa Cliseru mai are şi un Mercedes C Classe, iar un alt autoturism l-a vândut în 2017 pentru 1.500 de euro. Mai deţine şi un cont în dolari deschis în 2014 la Raiffeisen Bank, cu suma de 21.600 de dolari.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

În 2007 a făcut un împrumut de peste 3.200 de euro pe 10 ani la BCR, altul în valoare de 91.560 de euro la Unicredit un an mai târziu, scadent în 2023 şi încă unul luat în 2016 de la Raiffeisen pe trei ani în valoare de 52.688 de lei.

Ca angajat la primăria Voluntari, Speranţa Cliseru a avut un venit din salariul pe anul 2016 în valoare de 55.339 de lei, la care s-au adăugat venituri de 3.058 de lei din comisia tehnică, plus veniturile din salariul de la Primăria Capitalei în valoare de aproape 50.000 de lei şi indemnizaţia din comisie de la Primăria Capitalei de aproape 9.000 de lei. De asemenea, în 2016 noul prefect a avut şi indemnizaţia de la Asociatia de dezvoltare intercomunitară EURO-APA, care se ocupă de canalizare şi alimentarea cu apă, în valoare de peste 9.000 de lei în cinci luni.


Citește și Editorial al lui Cătălin Tolontan: ”Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă!”

Război de stradă între jandarmi și huligani, în Piața Victoriei. 452 de persoane rănite / VIDEO&FOTO

VIDEO/Finalul celui mai violent miting din România ultimilor ani. Protestatarii ”înarmați” cu mânuși de plastic și saci au strâns gunoaiele din Piața Victoriei


 

Close
Închide
  Close