MENIU CAUTĂ
14 Aug. 2018 23:09

Sebastian Cucoș, schimbat de la conducerea Jandarmeriei. Ionuț Sindile, numit în locul său

Distribuie

Sebastian Cucoș, schimbat de la conducerea Jandarmeriei. Ionuț Sindile, numit în locul său. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a numit, miercuri, un nou șef la Jandarmerie, cu o zi înaintea expirării interimatului lui Sebastian Cucoș. Noul șef al jandarmeriei ar fi Ionuț Sindile. Mandatul lui Cucoș ar fi expirat miercuri, 15 august. Acesta a fost numit până acum de două ori ca șef interimar.

Colonelul Ionuț Cătălin Sindile a fost împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Această decizie a fost luată având în vedere importanța sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial”, anunță MAi.

Colonelul Ionuț Cătălin Sindile are gradul de colonel și este prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei.

Cine este Ionuț Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei

Colonelul Ionuț Cătălin Sindile are 40 de ani și este născut în județul Teleorman. A absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română.

„Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene”, mai anunță MAI.

Iohannis: CSAT va decide, după finalizarea anchetei

Președintele Klaus Iohannis a refuzat, marți, să supună spre avizare Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) propunerea de numire definitivă a lui Sebastian Cucoș în funcția de șef al Jandarmeriei Române. Iohannis aștepta ca finalizarea anchetelor privind intervenția jandarmilor de la protestele de vineri pentru a lua o decizie.

„Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către CSAT privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, a transmis Administrația Prezidențială.

Cucoș:  „Vă asigur că oamenii în uniformă își merită respectul nostru și al dumnevoastră'

Sebastian Cucoș a făcut declarații, marți seară. Acesta a spus, având o mână pe drapelul țării și o alta pe o icoană, că jandarmii care au intervenit în Piața Victoriei și-au făcut datoria, iar cei vinovați de comiterea violențelor vor fi investigați de instituțiile statului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea


FOTO&VIDEO/ Primele declarații ale șefului Jandarmeriei Române după violențele din Piața Victoriei. „Cei care au greșit vor plăti, indiferent de unde sunt'

Citește mai multe despre carmen dan, ionut sindile și sebastian cucos pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii