Mergi direct la conținut »
Preoții care l-ar fi șantajat pe episcopul Hușilor pot sluji din nou în biserică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preoții care l-ar fi șantajat pe episcopul Hușilor pot sluji din nou în biserică

Preoții care l-ar fi șantajat pe episcopul Hușilor pot sluji din nou în biserică

Preoții care l-ar fi șantajat pe episcopul Hușilor pot sluji din nou în biserică. Acuzați că ar fi vrut să-l șantajeze pe Corneliu Bârlădeanu cu un film compromițător, Sebastian Jitaru, Gheorghe Damian şi Mihail Bumbu se pot întoarce în biserică, după ce au scăpat de măsura controlului judiciar.

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis vineri după-amiază cererea de înlăturare a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul preoților Sebastian Jitaru, Gheorghe Damian şi Mihail Bumbu, notează Mediafax.ro.

„Instanţa a dispus înlăturarea controlului judiciar în acest caz. În aceste condiţii, dumnealor pot sluji în parohiile lor. Probatoriul a fost epuizat în faţa primei instanţe, s-a încheiat cercetarea judecătorească, urmează dezbaterile pe fondul cauzei. Nu au rezultat probe certe directe privitoare la infracţiunea pentru care au fost trimişi în judecată dumnealor. Primează prezumţia de nevinovăţie”, a declarat, pentru sursa citată, Ionel Nechita, avocatul care îi reprezintă în instanță pe cei trei preoți acuzați de șantaj.

În mai 2017, fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, cu numele de mirean Onilă, a depus o plângere la Parchet prin care îi acuza pe Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale a Huşilor, că împreună cu preotul Gheorghe Damian şi Răzvan Bumbu l-au şantajat pentru a obţine o funcţie de episcop vicar și, respectiv, 50.000 de euro.

Cazul a intrat în atenția DNA în iunie 2017. Cei trei preoți au fost reținuți și ulterior plasați în arest la domiciliu.

În urma scandalului sexual, Corneliu Bîrlădeanu s-a retras din funcția de episcop al Hușilor, în august 2017, pentru ”pacea şi binele Bisericii”.

sursă foto: vremeanoua.ro


Citește și VIDEO/ Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit, a făcut un tur de rămas bun prin Bucureşti. A cântat din Phoenix şi a mărturisit: s-a îngrășat în România!


 

Close
Închide
  Close