Cei trei preoți acuzați de șantaj vor avea timp de 60 de zile, perioada în care sunt cercetați sub control judiciar, o serie de interdicții.

Preoții Răzvan Bumbu, Gheorghe Damian și Sebastian Cristi Jitaru nu trebuie să se apropie de fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe care l-ar fi șantajat. Mai mult, aceștia sunt obligați, prin decizia instanței, să nu părăsească orașul sau comuna în care locuiesc, să nu exercite profesia de preot şi să nu desfăşoare nicio activitate specifică acesteia, se arată în decizia luată de Curtea de Apei Iași.

Dacă încalcă dispozițiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, preoții ar putea fi plasați din nou în arest la domiciliu sau în arest preventiv.

Magistrații Curții de Apel Iași au desființat, vineri, hotărârea luată de Tribunalul Vaslui, care a respins cererea înaintată de apărătorii preoților pentru înlocuirea măsurii de arest la domiciliu.

Preoții din județul Vaslui, care au fost reținuți în luna iunie, sunt acuzați că l-ar fi șantajat pe fostul episcop al Hușilor cu un film în care acesta ar apărea în ipostaze indecente, alături de elevi de la seminarul teologic sau de alți prelați.

Corneliu Bârlădeanu, cu numele de mirean Onilă, a depus o plângere la Parchet prin care îi acuza pe Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale a Huşilor, că împreună cu preotul Gheorghe Damian şi Răzvan Bumbu l-au şantajat pentru a obţine o funcţie de episcop vicar și, respectiv, 50.000 de euro.

În urma scandalului sexual, Corneliu Bîrlădeanu s-a retras din funcția de episcop al Hușilor, în august 2017, pentru ”pacea şi binele Bisericii”.

sursă foto: vremeanoua.ro


Citește și REPORTAJ VIDEO | Au spart un bancomat într-un minut! Cei mai buni hackeri din lume sunt zilele acestea în Bucureşti


 

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”