Mergi direct la conținut »
Preoții vasluieni s-au săturat de scandalul cu Episcolul Hușilor. Scrisoare deschisă pentru debarcarea acestuia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preoții vasluieni s-au săturat de scandalul cu Episcolul Hușilor. Scrisoare deschisă pentru debarcarea acestuia

Preoții vasluieni s-au săturat de scandalul cu Episcolul Hușilor. Scrisoare deschisă pentru debarcarea acestuia

Scandalul în care este implicat Episcopul Hușilor și faptul că până acum nu s-a luat nicio măsură împotriva acestuia îi revoltă pe preoții vasluieni, care au pregătit o scrisoare deschisă către conducerea Mitropoliei Moldovei și Patrarhiei Române. Fețele bisericești cer ca acesta să nu mai fie lăsat să slujească. 

„De ce se aruncã motanul mort de la Bucuresti la Iasi, si de la Iasi la Bucuresti? Ce se asteaptã? Problema este foarte clarã. Pe casetã se recunoaste vocea episcopului de Husi”, se întreabă cei peste 100 de preoți care semnează scrisoarea.

Aceștia îi acuză pe mai marii Bisericii Ortodoxe Române că se acoperă unii pe alții și iau măsuri stricte numai în cazul preoților de rând. „Corb la corb nu-si scoate ochii! Asa zice o zicală bãtrâneascã si mai-marii B.O.R vor să demonstreze că așa este. Se susțin și se apără unii pe alții într-un mod uimitor si supărător, la maximum. Și dacă atunci când e în joc situația unui slujitor de rând, adică a unui preot sau monah, se iau măsuri urgente și se trec în mod abuziv peste toate celelalte pedepse pe care le prevede Regulamentul de Ordine B.O.R și se aplicã imediat și cu mare ușurință caterisirea”, se arată în scrisoarea preoților vasluieni, prezentată de publicația Vremea Nouă.


Citește și: Jucați pe degete după ce au furat baza de date a unei firme de brokeraj. „Ce bagabonți… Cum mă păcăleați voi pe mine de 800 de euro”


Semnatarii scrisoare fac referire și la alte două scandaluri sexuale care au zguduit Biserica: cazul preotului Cristian Pomohaci, care a fost suspendat din funcție până la terminarea anchetei, și cazul starețului Mănăstirii Prislop din Maramureș, dat afară după ce ar fi trimis mesaje indecente unui fost călugăr.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Preoții cer ca Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu să fie suspendat din funcție până la finalizarea anchetei care îl vizează. Totodată, aceștia îi cer și Episcpului Hușilor să se plece din funcție și să se retragă la o mănăstire.

„Dacă DNA, DIICOT și Sfântul Sinod îi vor dovedi nevinovăția, va reveni cu fruntea sus, încoronată cu diadema muceniciei. Altfel vor fi murdătiți și alti ierarhi, preoți, monahi. Biserica va pierde foarte mult din credibilitatea ce avut-o până la apariția acestei situatii atât de mediatizate și tot atât de controversate”, mai scriu preoții.

Episcoul Hușilor este lăsat în continuare să slujească pentru că, potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, acesta nu a cerut autosuspendarea. Mitropolia amână luarea unei decizii în cazul acestuia, până când nu se demonstrează veridicitatea imaginilor. Cu toate acestea, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Marian Timofte, a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea Epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu. Chiar și Patriarhia a confirmat faptul că în imaginile compromițătoare apare Episcopul Hușilor.


Citește și: EXCLUSIV/ Țigara, valută forte la închisoare. Pușcăriașii pot cumpăra cu tutun de la lenjerie intimă purtată, până la amor

 

Close
Închide
  Close