A fi preot necesită capacităţi personale deosebite în comparaţie cu cei care au alt tip de ocupatie. E un fel de dublu standard în care, se presupune, preoţii nu ar trebui să râvnească la averi mari, maşini scumpe, vile somptuoase sau alt tip de bogăţii lumeşti aşa cum este permis fără multă judecată morală altor categorii de oameni. Printre ceea ce nu le este permis preoţilor se mai află şi ideea de sex la întâmplare, cu alt partener decât cel de căsătorie sau homosexualitatea, numită şi sodomie în limbaj specific bisericesc. De-a lungul timpului, nu puţine au fost abaterile popilor de la ceea ce morala creştină le interzicea direct sau subînţeles.

Biserica a fost zguduită de-a lungul timpului de scandaluri uriaşe

Primul caz de homosexualitate descoperit şi mediatizat în rândul bisericii a fost cel al lui Teoctist Nichitean care în 2009, la doar 25 de ani, a fost surprins făcând sex cu un amant, dispus ulterior să povestească totul presei, chiar în chiliile de pe Dealul Mitropoliei. Totul a fost surprins într-o înregistrare video.

Tot in 2009, Mânăstirea Căldăruşani de lângă Snagov a fost zguduită de un uriaş scandal cu tentă homosexuală în care au fost împlicaţi direct doi reprezentanţi ai bisericii, un preot profesor doctor Laurenţiu Andreescu care slujea de 20 de ani la mănăstire şi părintele Petroniu. Preotul Laurenţiu Andreescu a fost surprins video în pat cu Bogdan Enescu de 26 de ani la acea vreme, un băiat de “Doamneajută” căruia biserica îi oferise cazare la mânăstire. Conform spuselor acestuia, el a făcut sex nu doar cu popa Andreescu, ci şi cu Petroniu iar pe ceilalţi călugări care îi făceau avansuri sexuale a trebuit să îi refuze din lipsă de timp.

5 ani de la Colectiv. Patronii clubului cer audierea lui Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor din trupa Goodbye to Gravity
Recomandări
5 ani de la Colectiv. Patronii clubului cer audierea lui Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor din trupa Goodbye to Gravity

Un alt caz cu împlicaţii homosexuale şi pederaste este cel din acest an în care preotul şi cântăreţul de muzică populară Cristian Pomohaci este acuzat că îi facea avansuri unui adolescent de 17 ani. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

Cel mai recent scandal care pare să producă niste schimbări de optică şi atitudine în BOR este cel al episcopului Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze cu tentă homosexuală cu un fost elev de la seminar, actualmente preot. Se pare că înregistrarea video a fost instrument de şantaj la adresa episcopului din partea altor trei feţe bisericeşti care intraseră în posesia imaginilor compromiţătoare, infracţiune cercetată acum de oamenii legii care i-au arestat la domiciliu pe cei 3 preoţi presupus-şantajisti.

Cum a ajuns Ionuț Cristache să se tutuiască în dialogul cu șeful PSD, Marcel Ciolacu! Spălat pe creier de știri, depilat în nas la TVR
Recomandări
Cum a ajuns Ionuț Cristache să se tutuiască în dialogul cu șeful PSD, Marcel Ciolacu! Spălat pe creier de știri, depilat în nas la TVR

Dincolo de ideea de homosexualitate, preoţii români mai epatează şi când e vorba de avuţii, lux şi opulenţă. Preasfințitul Ioachim Bacauanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost alungat de localnicii din satul Cernu dupa ce a venit la o înmormântare cu un automobil de lux Audi A8. Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza circulă într-un bolid Mercedes mai scump decât casele enoriaşilor iar un preot din Giurgiu, Robertino Oprea, si-a tras Maseratti Quatroporte si un nou Bmw seria 7.

Colac peste pupăză, ridicolul este definitvat de faptul că unii preoţi cu un uriaş cult al personalităţii se pictează pe ei înşişi printre sfintii de pe pereţii lăcaşelor de cult iar alţii refuză să oficieze slujbele de înmormântare dacă nu li-se plăteşte pe loc taxa neimpozabilă chiar din partea familiilor nevoiaşe.


Citește și: Jucați pe degete după ce au furat baza de date a unei firme de brokeraj. „Ce bagabonți… Cum mă păcăleați voi pe mine de 800 de euro”


„Sunt lucruri care deranjează mai mult la preoţii români decât orientarea lor homosexuală”

“Preoţii din cazurile de mai sus sunt doar cei care au avut ghinionul să fie filmaţi sau înregistraţi şi astfel expuşi oprobriului public. O convingere generală din rândul oamenilor bisericii este aceea că numărul preoţilor cu orientare homosexuală este mult mai mare dar preoţii sunt oameni la rândul lor, cu instincte, porniri, dorinţe,libertăţi şi drepturi. Acest oprobriu public la care sunt suspuşi cei descoperiţi a fi homosexuali este o consecinţă directă a faptului că biserica a contribuit la ţinerea enoriaşilor într-un ev mediu psihologic în care devierile de la norme sau dogme erau pedepsite iar toleranţa şi acceptarea altui stil de viaţă era de neconceput. Dacă o persoană alege sa fie gay, fie că e preot ori corporatist nu ar trebui să existe nicio diferenţă de percepţie din partea societăţii. Pe un creştin cult şi inteligent nu ar trebui să îl intereseze mult orientarea sexuală a preotului ci probleme mai grave precum înclinaţia către bogăţii materiale, maşini de lux, vile impozante, neplata de impozite, luatul banilor de la buget şi de la enoriaşi deopotrivă, condiţionarea nesimţită a înmormântărilor sau cununiilor, spăgile de la oferirea parohiilor“, ne-a declarat psihologul Cezar Laurenţiu Cioc

Record de cazuri noi în ultimele 24 de ore: aproape 6.500 de infectări cu COVID-19
Recomandări
Record de cazuri noi în ultimele 24 de ore: aproape 6.500 de infectări cu COVID-19

„Viaţa personală a oamenilor bisericii este foarte diferită de imaginea în sutană proiectată în biserică”

„Din punct de vedere psihologic si social viaţa personală a oamenilor bisericii este foarte diferită de imaginea în sutană proiectată în biserică, dar preferinţele sexuale ar trebui să nu fie criteriu de evaluare a valorii umane. Din acest motiv se observă o mai mare toleranţă la catolici cărora Papa Francisc le-a transmis să nu mai înfiereze homosexualitatea credincioşilor tocmai pentru a genera acceptare şi nu condamnare. Se mai pune problema că uneori partenerii de sex ai preoţilor nu au împlinit vârsta majoratului. Aici e semn de patologie iar legea penală ar trebui să se aplice clar, dar în rest evoluţia gândirii umane ar trebui să le ofere preoţilor aceleaşi libertăţi precum oricarei alte categorii sociale. De asta BOR ar trebui să participe la dezvoltarea personală, intelectuală, socială a credncioşilor şi la deschiderea minţii acestora către cunoaştere şi acceptare în loc să fie preocupată doar de cum sa le ia banii. Falsa moralitate şi ţinerea enoriaşilor într-un întuneric al cunoaşterii se întorc uneori împotriva bisercii, precum în cazurile de mai sus în care câţiva popi au avut nenorocul de a fi descoperiţi în adevărata lor identitate sexuală. Ca psiholog nu pot să nu observ câtă înverşunare concretizată in înregistrări video compromiţătoare sau şantaje există la oameni care se consideră a fi trimişii lui Dumnezeu. Toate acestea necesita muncă elaborată cu scop denigrator premeditat. Aceste răutăţi cântăresc mai mult decât orientarea sexuală a cuiva“, a mai adăugat psihologul.

De unde vine fascinaţia preoţilor pentru homosexualitate şi pederastie?

“Dr. John Weafer, un sociolog din Irlanda care a urmat la rândul său studii teologice, a publicat concluziile unui studiu axat pe viaţa personală a preoţilor. El a concluzionat că există o adevărată lume gay clericală. Papa Francisc şi-a cerut public scuze în numele bisericii pentru abuzurile unor preoţi asupra minorilor. Din punct de vedere psihologic tendinţele reprezentanţilor bisericii către homosexualitate si pederastie vin din perioada evului mediu şi inchiziţiei, atunci când biserica a avut cea mai mare putere în istorie. Preoţii erau consideraţi singurii intelectuali în acea vreme, statut rezervat exclusiv bărbaţilor. Femeia avea un rol secundar în societate de aceea sexul cu o femeie nu reprezenta mare lucru înafara motivaţiei de a face copii. În schimb bărbaţii făceau sex între ei ca o validare a valorii lor intelectuale, se cucereau unii pe alţii.

Pederastia reprezenta pe atunci ideea sexualitătii cu băieţi tineri pe care intelectualii vremii considera că îi pregătesc pentru viaţă prin ritualuri sexuale. Poate îţi este greu să crezi dar Leonardo Da Vinci făcea sex cu un ucenic mult mai tânăr al său numit Francesco Melzi. Elitele sociale mai aveau ocazional astfel de evenimente în viaţa lor. Michelangelo, care a sculptat atât de detaliat statuia David, avea un tânăr iubit pe nume Tommaso de Cavalieri. Preoţii de atunci se aveau la dispoziţie doar unii pe alţii, se admirau pentru cât sunt de deştepţi şi nu dura mult până când această admiraţie primea manifestare sexuală. Puritanismul făcea ca şi atunci totul să se desfăşoare departe de ochii lumii dar cu acordul tacit al mai-marilor bisericii. Această inerţie psihologică a făcut ca nivelul de homosexualitate din rândul preoţilor să fie şi azi mai mare decât în cazul altor categorii sociale cu toate că acum, a cuceri o femeie este o mare realizare si nu o activitate de prisos ca în acele vremuri.

Totuşi vizavi de femei, preoţii se formalizează, simt nevoia să le trateze oficial pe când cu partenerii de acelaşi sex le este mai uşor psihologic să facă propuneri indecente. Apropo de femei, o altă mare ruşine pe obrazul bisericii este că încă nu consideră femeia demnă de a intra în altar, semn al aceleiaşi gândiri de ev mediu“, a încheiat Cezar Laurenţiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potenţialului Uman din Bucureşti.


Citește și: Ghid antipăcăleală. Ce trebuie să știi ca să nu iei țeapă la promoțiile de vară


psiholog Cezar Laurentiu Ciocpsiholog Cezar Laurentiu Cioc

„A încercat să mă sufoce cu perna, m-a dat de pereți”. Cine este bărbatul celebru acuzat de fosta iubită că a bătut-o crunt
PARTENERI - GSP.RO
„A încercat să mă sufoce cu perna, m-a dat de pereți”. Cine este bărbatul celebru acuzat de fosta iubită că a bătut-o crunt
ȘOC! Cum o UMILEA Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Ce pățea biata de ea dacă îndrăznea să îi răspundă
PARTENERI - PLAYTECH
ȘOC! Cum o UMILEA Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Ce pățea biata de ea dacă îndrăznea să îi răspundă
Horoscop 29 octombrie 2020. Peștii sunt preocupați de situația financiară, dar o tratează cu seninătate
HOROSCOP
Horoscop 29 octombrie 2020. Peștii sunt preocupați de situația financiară, dar o tratează cu seninătate
A murit George Mariș, cel mai bun competitor de la Ninja Warrior. Este crunt ce a pățit
Știrileprotv.ro
A murit George Mariș, cel mai bun competitor de la Ninja Warrior. Este crunt ce a pățit
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani