MENIU CAUTĂ

Presa internațională relatează în timp real despre mitingul diasporei din București

Distribuie

Presa internațională relatează în timp real despre mitingul diasporei din București. Agențiile de presă scriu despre românii plecați la muncă în străinătate care s-au întors în țară pentru a cere demisia PSD, dar și despre violențele izbucnite în Piața Victoriei în timpul protestului de vineri seara.

The Associated Press titrează ”Expații români protestează împotriva guvernului în București”. Jurnaliștii americani scriu că mii de românii care trăiesc în străinătate au participat la un protest antiguvernamental la București, cerând guvernului de stânga să demisioneze și să organizeze alegeri anticipate.

”Expații, dintre care unii au străbătut întreaga Europă pentru a participa la demonstrație, sunt supărați pe modul în care este guvernată România. Unii dintre cei aproximativ 3 milioane de români care trăiesc în străinătate spun că au plecat din cauza corupției, a salariilor scăzute și a lipsei de oportunități”, scrie AP.

Agenția de presă americană amintește și că protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine atunci când au încercat să rupă rândurile jandarmilor care păzeau intrarea în clădirea Guvernului.

Agenția de presă Reuters scrie că „Migranții români se revoltă împotriva guvernului”

„Mii de oameni s-au alăturat unui miting organizat vineri, la București, de români care lucrează în străinătate pentru a protesta față de corupția înrădăcinată, salariilor scăzute și tentativele PSD de a slăbi sistemul judiciar”, scrie Reuters.

Jurnaliștii britanici au vorbit cu mai mulți români din diaspora care au venit la București și le prezintă poveștile.

Protestatarii au fluturat steaguri ale României și ale Uniunii Europene sub un soare puternic, scandând „Partidul hoților” și cerând guvernului să demisioneze. Mai mulți protestatari s-au alăturat mitingului odată cu venirea serii, mai scrie Reuters.

Și agenția britanică amintește despre conflictele dintre protestatari și jandarmi, precum și despre faptul că mulțimea a aruncat cu sticle și alte obiecte în forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.

Deutsche Welle relatează, de asemenea, pe larg despre mitingul diasporei de la București. ”Sute de expatriați români au străbătut întreaga Europă pentru ceea ce se așteaptă să fie unul dintre cele mai mari proteste antiguvernamentale de la venirea la putere a actualei administrații. Demonstranții, care s-au adunat în afara birourilor guvernamentale din Piața Victoriei din București, cer liderilor țării să demisioneze din cauza acuzațiilor de corupție și alegerilor anticipate”, scrie DW.


Citește și: LIVE TEXT/ Mitingul diasporei, în Piața Victoriei. Românii din străinătate se adună la București / FOTO


 

Citește mai multe despre piata victoriei și presa internationala pe Libertatea.

Comentarii