Mergi direct la conținut »
Preşedintele Iohannis, reacţie după deprecierea leului: "PSD guvernează prost, şi acest lucru se reflectă şi în cursul de schimb"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Preşedintele Iohannis, reacţie după deprecierea leului: "PSD guvernează prost, şi acest lucru se reflectă şi în cursul de schimb"

Preşedintele Iohannis, reacţie după deprecierea leului: „PSD guvernează prost, şi acest lucru se reflectă şi în cursul de schimb”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacţie dură, marţi, la deprecierea leului în faţa euro. Aflat în Germania, şeful statului a arătat că sunt motive de îngrijorare şi că PSD guvernează "prost" şi acest lucru se reflectă şi în cursul de schimb.

„Sigur că sunt motive de îngrijorare. Am spus-o şi nu-mi face plăcere, dar trebuie să o repet: PSD nu se pricepe la economie şi PSD guvernează prost. Rezultatul se vede şi în cursul de schimb şi în multe alte date care arată că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi aşa cu îşi doresc românii”, a spus Iohannis, întrebat dacă există motive de îngrijorare cu privire la economia României în contextul deprecierii monedei naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Aachen la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron.

Şeful statului a reprezentat România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene.

Leul s-a depreciat din nou în fața euro și a dolarului american, moneda națională bifând un nou record negativ, potrivit datelor prezentate de către Banca Națională a României (BNR).

Scăderea leului în fața euro duce automat la rate mai mari pentru românii cu credite în euro, dar și pentru cei care trebuie să achite chirii sau au de plătit abonamente la telefonie. Un alt efect îl constituie scumpirea importurilor din zona euro. România importă anual peste 50% din alimentele consumate. De asemenea, se scumpesc autoturismele.

Citeşte şi: Mama biologică a băiatului adoptat de Viorica Dăncilă: „Vreau doar să-l văd, nu să-mi zică mamă!”

Close
Închide
  Close