De Valentina Postelnicu,

„Am făcut o campanie electorală împreună – şi încă de una de succes – şi vrem să tragem câteva concluzii. (…) Acum cred că discutăm despre ce a fost în campania electorală, câteva concluzii, nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puţin nu în prezenţa mea. Asta rămâne pentru zilele următoare. (…) Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doza aşa ca să ajungă potrivit. Deci, astăzi, despre ce a fost în campania electorală”, a spus Iohannis, într-o declaraţie acordată presei, înaintea şedinţei PNL.

Întrebat despre modificări privind legile justiţiei sau recursul compensatoriu, preşedintele a replicat că toate vor fi „rezolvate la momentul oportun”.

„Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede, dar acum, în prima fază, am avut rugămintea – şi cred că a fost bine primită – să rezolvăm prima dată lucrul care este cel mai urgent, în speţă bugetul pentru 2020. După aceea, ne putem gândi şi la celelalte chestiuni, care sunt foarte importante. În paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregătirea unor măsuri care sunt destul de urgente pentru sfârşitul acestui an”, a afirmat Iohannis.

În debutul şedinţei, şeful statului le-a transmis parlamentarilor temele delicate pe care trebuie să le rezolve cât mai repede: legea recursului compensatoriu, legile justiţiei, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar şi bugetul pe 2010.

„Am dorit să vin astăzi pentru că aşa mi se pare normal, după ce am luptat împreună într-o campanie electorală, este natural s ne vedem la final şi să tragem concluziile”, a spus preşedintele, mulţumind partidului pentru implicare.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Klaus Iohannis a mai declarat că rezultatul la prezidenţiale a fost obţinut în condiţii extraordinare.

„Pentru adversarii noştri, pentru PSD, este cea mai gravă înfrângere din ultimii 30 de ani şi cred că este bine să vedem lucrurile aşa cum sunt ele. Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD-ul, un PSD ca a încasat-o de trei ori în acest an”, a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că PSD-ul nu a fost înlăturat din toate structurile, pentru că mai are un număr imens de parlamentari şi un număr mare de primari.

„Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul Guvern Orban, care face o treabă foarte bună deja, aștept o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc, o Românie fără PSD. Să fiu bine înțeles, o Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităților politice”, a precizat Klaus Iohannis.

„Ne bucurăm de această victorie dar autosuficienţa după această victorie ar fi cea mai mare greşeală”, a spus el.

„PSD-ul a inhibat dezvoltarea României”, a mai spus Klaus Iohannis.


"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur