Mergi direct la conținut »
Prima autostradă subacvatică din lume se construiește în Norvegia. Traversează un tunel plutitor și unul construit sub nivelul mării / VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Prima autostradă subacvatică din lume se construiește în Norvegia. Traversează un tunel plutitor și unul construit sub nivelul mării / VIDEO

Prima autostradă subacvatică din lume se construiește în Norvegia. Traversează un tunel plutitor și unul construit sub nivelul mării / VIDEO

Guvernul Norvegiei vrea ca până în 2020 să finalizeze un proiect revoluționar de infrastructură. Este vorba prima autostradă subacvatică din lume care va avea o lungime de peste 1.000 de kilometri. Valoarea proiectului se ridică la 40 de miliarde de dolari.

De Răzvan Mihalașcu,

Peste 1.000 de fiorduri se află de-a lungul coastei scandinave de vest. Regiunea este populară de mai mult de o treime dintre cei 5,3 milioane de locuitori ai Norvegiei. În prezent, o călătorie de de la orașul sudic Kristiansand până la Trondheim în nord înseamnă peste 1.000 de kilometri, o distanță care este străbătută în 21 de ore.

De asemenea, drumul nu poate fi realizat fără cele șapte traversări cu feribotul, relatează postul de televiziune CNN, citat de Mediafax.

Planul Norvegiei de a construi prima subacvatică din lume include construirea de poduri, dar și de cel mai adânc și lung tunel din lume. Potrivit sursei citate, tunelul va fi construit prin fundaţia de stâncă, în subsolul marin, la o adâncime de 392 metri. Acesta va avea o lungime de 27 kilometri.

Proiectul ambițios de infrastructură implică și dezvoltarea unor tuneluri plutitoare, construite la o adâncime de 30 de metri sub apă. Dacă planul se va dovedi a fi un succes, Norvegia ar putea câștiga cursa globală împotriva unor state, precum China, Coreea de Sud și Italia care dezvoltă proiecte similare.

Reprezentanții Administrației de Drumuri Publice din Norvegia (NPRA), care sunt responsabili cu acest proiect, își propun să finalizeze construirea primei autostrăzi subacvatice până în 2020.

În schimb, România a construit prima autostradă urbană, cu o lungime de 6,5 kilometri, în trei ani de la momentul atribuirii contractului și după cinci ani de amânări.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

sursă foto: NPRA/ CNN


Citește și:

Declarație halucinantă a purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov: “Patronul Spitalului, Consiliul Județean”! Libertatea dă cuvântul adevăratului patron, pacientele cusute de medicul cu diplomă falsă! AUDIO: „Sunt șocată!”

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: ”Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă


 

Close
Închide
  Close