Mergi direct la conținut »
"Nu figurează în baza noastră de date", spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă

De Răzvan Mihalașcu, . Ultimul update Marți, 12 februarie 2019, 14:17

Președintele Colegiului Medicilor a declarat, pentru Digi24, că Raluca Daniela Bîrsan nu figurează în baza de date a Colegiului ca medic. Libertatea a prezentat cazul femeii de 30 de ani care a falsificat o diplomă de medic și a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Ad placeholder

Raluca Daniela Bîrsan nu se află în baza de date a Colegiului Medicilor. Chiar și în calitate de voluntar, femeia trebuia să fie înregistrată în evidența Colegiului.

„În cursul dimineții de astăzi s-au făcut verificări în baza de date a Colegiului Medicilor din România și nu figurează în baza noastră de date. Și dacă ar fi fost voluntar, trebuia să aibă o înregistrare la Colegiul Medicilor și trebuia cu acea înregistrare să meargă la spital pentru a face un contract de voluntariat. E o formă legală în care unul își declară dorința de a deveni voluntar. Spitalul, sectia spune aș avea nevoie de el aici și atunci faci un document cu conducerea spitalului în care pune diploma, certificatul profesional de calificare și înregistrarea de la Colegiul Medicilor cu plata asigurării de malpraxis”, a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor, pentru digi24.

Spre deosebire de falsul medic italian Matteo Politi, Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la Direcția de Sănătate Publică. Libertatea a prezentat filmări cu femeia în sala de operație cum închide o pacientă. 

Explicaţia „doctorului” Bîrsan a fost: „doar serveam instrumentarul”.

Libertatea a dezvăluit că Raluca Daniela Bîrsan a lucrat 10 ani la Spitalul Județean Ilfov, cu o diplomă falsă şi în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără aviz de la Colegiul Medicilor.  Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă.

Deși a susținut că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan a pretins că a absolvit „UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. De altfel, diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov.

Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
Recomandări
Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
 

La solicitarea jurnaliștilor Libertatea, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul”, în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

„Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

În urma anchetei jurnalistice, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital.

Ad placeholder

Citește întreaga investigație AICI!


Citește și:

Recomandările culturale ale săptămânii. Povestirile românești de azi și clipurile de pe YouTube pentru copii

VIDEO/ Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice

Ioana Filimon de la „Ferma” a refuzat un actor celebru din „Prison Break”! „Nu m-a interesat oferta lui”

Glorie pe stomacul gol! Federația Română de Tenis n-a prevăzut niciun stimulent financiar pentru calificarea echipei în semifinalele Fed Cup


 

Ad placeholder
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close