MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 21:02

Prima reacție a lui Radu Mazăre, după ce a fost condamnat la închisoare. “Sunt uluit și consternat”

Distribuie

Prima reacție a lui Radu Mazăre, după ce a fost condamnat la închisoare.  Fostul primar al Constanţei a transmis miercuri seară un comunicat de presă din Madagascar în care se declară ''consternat'' cu privire la sentinţa de condamnare la închisoare cu executare.

Radu Mazăre a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare, de judecătorii Tribunalului Constanța. Decizia nu este definitivă, notează Ziua Constanța. Fostul edil al Constanței a fost judecat pentru vânzarea unui teren din Mamaia la preț subevaluat. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa

„Astăzi am fost condamnat de Tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de puşcărie cu executare, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu. Sunt uluit şi consternat de sentinţa nedreaptă dată de judecător. Nu reuşesc să înţeleg, la prima acuzaţie, cum este posibil ca pentru aceeaşi presupusă infracţiune de abuz (vânzarea sub-evaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel Bucureşti (sentinţa numărul S.P.148/FI/10.07.2017) şi să fiu condamnat la 4,6 ani de puşcărie de Tribunalul Constanţa (S.P.253/16.05.2018)?”, subliniază Radu Mazăre.

„Repet, aceeaşi acuzaţie, acelaşi teren, însă în două dosare diferite, o instanţă mă achită, în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucureşti, şi alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanţa. Aşa cum mi s-a părut halucinant faptul că DNA mi-a făcut 2 dosare cu acelaşi subiect, contrazicând principiile de drept, aşa mi se pare şi acum halucinant să am 2 sentinţe opuse, tot pe aceeaşi infracţiune, cu acelaşi subiect! Dosarul de la Tribunalul Constanţa, unde am luat această condamnare, este public, poate fi consultat oricând şi oricine poate constata că toţi funcţionarii primăriei, consilierii locali şi evaluatorii implicaţi în vânzarea respectivelor terenuri au declarat că procedura vânzării a fost cea legală, şi-au asumat-o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local şi până la notar, fără ca eu să fi intervenit în derularea ei. Primarul semnează ultimul pe documente, obligat de lege să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat. În cazul celorlalte două abuzuri, reţinute, situaţia este identică: Primarul nu a influenţat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit şi nu a cerut nimic. Şi totuşi, sunt acuzat şi condamnat pentru presupusa subevaluare făcută de nişte evaluatori profesionişti!”, sunt argumentele invocate de Mazăre.

Fostul primar al Constanţei susţine că ar fi fost „o ţintă permanentă a poliţiei politice din România”.

„În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: Am fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o ţintă permanentă a poliţiei politice din România! În atare situaţie, concluzia mea personală este una singură: Mă felicit că am plecat dintr-o ţară în care justiţia poate să achite şi să condamne o persoană, în acelaşi timp, pentru exact aceeaşi acuzaţie, cu acelaşi obiect, dar în două dosare diferite! Asta-i ţară ? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?”, mai scrie Radu Mazăre în comunicat.

Citește și

EXCLUSIV. Zeci de probe ADN sunt în lucru în cazul fetiței violate și ucise la Baia Mare. Tuturor persoanelor audiate le-au fost recoltate probe biologice

 

Citește mai multe despre Radu Mazăre, inchisoare și Mesaj pe Libertatea.

Comentarii