MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 15:58

Radu Mazăre a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare, pentru vânzarea unui teren din Mamaia la preț subevaluat

Distribuie

Radu Mazăre a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare, de judecătorii Tribunalului Constanța. Decizia nu este definitivă, notează Ziua Constanța. Fostul edil al Constanței a fost judecat pentru vânzarea unui teren din Mamaia la preț subevaluat. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa

Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor. Radu Mazăre a luat 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

În același dosar, Sorina Gina Hortolomei Moscu a luat 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.

Radu Mazăre a fost condamnat în absență, acesta aflându-se de mai multe luni în Madagascar, țară în care a obținut statutul de „azilant”.

Referitor la acest dosar, Radu Mazăre spunea, în scrisoare deschisă trimisă după fuga în Madagascar: „Sunt acuzat că aș fi vândut opt terenuri aparținând domeniul privat Constanța prin negociere directă și nu prin licitație publică și că vânzarea a fost făcută la un preț subevaluat. Exact aceleași considerente de mai sus. H.C.L.M-uri legale, evaluator A.N.E.V.A.R. selectat prin licitație, comisie de vânzare numită și înfintată de C.L., notar, ultima semnătură pusă de Primar. Nu cunosc evaluatorul, nu cunosc beneficiarii, nu am intervenit în procedura'. 

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă. Fostul edil l-a informat atunci pe ofițerul de caz că se află pe teritoriul statului Magadascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Acuzațiile procurorilor DNA

În 12 octombrie 2004, Radu Mazăre, în calitate de primar al Constanței, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu privind corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/metrul pătrat, a unui teren în suprafață de 15.465,91 metri pătrați, situat în stațiunea Mamaia.

Astfel, el a provocat Primăriei Constanța un prejudiciu de 1.104.884 euro și, totodată, au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului terenului.

În 28 februarie 2007, primarul Constanței și-ar fi îndeplinit din nou în mod defectuos atribuțiile de serviciu, vânzând, la un preț scăzut, alte două terenuri aparțînând Primăriei Constanța, unul de 11.890 metri pătrați, iar celălalt de 502,81 metri pătrați, în acest caz prejudiciul produs Constanței fiind de 2.971.420 de euro.

Procurorii DNA, spun că Radu Mazăre a stabilit cu intenție o valoare diminuată față de valoarea comercială reală pentru o suprafață de 11.890 de metri pătrați de teren din stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al Constanței, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia.

Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, inculpata și ea în același dosar.

În 31 mai 2007, Sorina Gina Hortolomei-Moscu și SC Mehmetoglu SRL au cumpărat de la RAEDPP Constanța un alt teren, în suprafață de 502,81 metri pătrați, știind că prețul era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală.

Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SĂ (la dată de 31.10.2007) și SC Millenium Global Development SĂ (la dată de 16.12.2010), reprezentanțe tot de Hortolomei-Moscu.

Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SĂ a dobândit terenurile la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniență ilicită a acestora.


Citește și: EXCLUSIV. Zeci de probe ADN sunt în lucru în cazul fetiței violate și ucise la Baia Mare. Tuturor persoanelor audiate le-au fost recoltate probe biologice


Citește mai multe despre Radu Mazăre și condamnare pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii