Mergi direct la conținut »
Primăria Timişoara, amendată cu 15.000 de lei. Ce nereguli au găsit comisarii Gărzii de Mediu în oraș
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria Timişoara, amendată cu 15.000 de lei. Ce nereguli au găsit comisarii Gărzii de Mediu în oraș

Primăria Timişoara, amendată cu 15.000 de lei. Ce nereguli au găsit comisarii Gărzii de Mediu în oraș

Primăria Timişoara a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 15.000 de lei, din cauza murdăriei din oraş, a anunțat Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Timiş, miercuri, prin intermediul unui comunicat.

De Dragoș Tănase,

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control tematic privind salubrizarea la nivelul oraşului Timişoara, în perioada 8 – 14 mai, în urma căruia au constatat mai multe nereguli.

„În timpului inspecţiei pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, staţii ale mijloacelor de transport în comun şi zone pietonale de afluenţă publică erau insalubre, zonele de circulație pietonală şi auto fiind partial acoperite cu deşeuri, care erau prezente şi în jurul coşurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spaţiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi şi alte deşeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul şi valorificarea deşeurilor şi există depozitări/abondonări de deşeuri în diferite zone”, a arătat Garda Naţională de Mediu, citată de Mediafax.

Ca urmare a neregulilor constatate, Primăria Timişoara a primit respectiva sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei.

Totodată, Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu a stabilit mai multe măsuri cu termene de realizare pentru Primăria Timişoara:

„Salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deşeuri şi adoptarea de măsuri suplimentare şi eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deşeuri pe domeniul public; adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deşeuri pe raza Municipiului Timişoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deşeuri şi asigurarea salubrizării acestora; identificarea unei soluţii pentru gestionarea biodeşeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timişoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat staţia de compostare a biodeşeurilor”.

Începând din luna aprilie a acestui an, salubrizarea stradală în Timişoara este efectuată de către un nou operator, după ce, timp de mai multe luni, primăria nu a avut încheiat un contract cu o firmă specializată.

Astfel, străzile oraşului au fost curăţate de către angajaţii unei societăţi care se ocupă cu amenajarea spaţiilor verzi, aflată în subordinea Primăriei Timişoara.

Garda Naţională de Mediu a precizat că va continua controalele la operatorii de salubritate stradală de pe raza Timişoarei şi va verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse.

Iarna trecută, un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a circulat pe linia de tramvai. Doar că, a explicat el, a fost nevoit să circule pe acolo, după ce și-a rupt bara autoturismului pe străzile necurățate de zăpadă și gheață.

FOTO – Arhivă


Citește și:

Festivalul Florilor Timfloralis de la Timișoara a costat peste 200.000 de euro. Primarul Robu: „Noi suntem un oraș pe care multă lume îl invidiază”


 

 
 
Close
Close
Închide