Mergi direct la conținut »
Festivalul Florilor Timfloralis de la Timișoara a costat peste 200.000 de euro. Primarul Robu: „Noi suntem un oraș pe care multă lume îl invidiază”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Festivalul Florilor Timfloralis de la Timișoara a costat peste 200.000 de euro. Primarul Robu: „Noi suntem un oraș pe care multă lume îl invidiază”

Festivalul Florilor Timfloralis de la Timișoara a costat peste 200.000 de euro. Primarul Robu: „Noi suntem un oraș pe care multă lume îl invidiază”

Festivalul Florilor de la Timișoara a costat municipalitatea peste 200.000 de euro, a anunțat primarul Nicolae Robu la deschiderea oficială a festivalului Timfloralis. Numai caruselul de flori din Piața Victoriei a costat 38.000 de euro. Edilul orașului le-a spus oamenilor că trebuie să fie recunoscători pentru explozia de culori din centru și că Timișoara este „un oraș pe care multă lume îl invidiază”.

De Mihai Niculescu,

Mai bine de 320.000 de flori, aranjate în 22 de decoruri, împodobesc Timișoara, cu ocazia festivalului Timfloralis, care a fost deschis oficial vineri.

Primăria a cheltuit peste 200.000 de euro pentru festivalul florilor, cel mai scump decor fiind caruselul din fața Operei.

Trandafiri, bujori, crenguțe de magnolii, flori de păr, petunii, crini, gerbere, orhidee sunt doar câteva dintre florile folosite de designeri pentru decorurile din cele trei piețe centrale ale Timișoarei. Aranjamentele Timfloralis se află în Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii, iar festivalul se va încheia duminică, arată tion.ro

Olandezul Dennis Knepkens a folosit 27.000 de fire de flori pentru proiectul „Pure happiness”, caruselulul din Piața Operei.

La Fântâna cu Pești din centrul orașului au fost folosite 27.000 de flori pentru un decor de aproape 17.000 de euro. Acoperișul de umbrele întregește și el decorul de la festivalul florilor, pus la punct pentru al șaselea an la rând de Asociația Noi Re-Creăm.

Ioachim Erema, un florist stabilit în Anglia, care a livrat mulți ani florile pentru familia regală din Marea Britanie, le-a pregătit iubitorilor de flori „Aleea fericirii”, cu 10.000 de fire, în Piața Libertății, un proiect de peste 12.000 de euro.

Corespondență din Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria
Recomandări

Corespondență din Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

„În căutarea fericirii” se poate merge și în Piața Unirii, unde proiectul „10.000 de zâmbete” și-a lăsat amprenta pe fântâna din cea mai frumoasă piață din Timișoara. 22.000 de euro a costat decorul Ellei Fodor.

Primarul Nicolae Robu a urcat pe scenă în Piața Victoriei și a spus că investitorii se înghesuie să vină datorită seriozității pe care o găsesc.

Noi suntem un oraș pe care multă lume îl invidiază. (…) Aici se muncește cu seriozitate, cu eficiență. (…) Noi creăm și oportunități de a ne distra, pentru că merităm. Suntem în stare și să susținem dezvoltarea orașului, la toate capitolele. (…) Atragem fonduri europene, avem proiecte depuse de 480 de milioane de euro, nu cred că e cineva măcar pe aproape de această cifră din alte părți din țara noastră. (…) 320.000 de flori sunt prezente, oameni buni, 320.000 de flori sunt prezente la această ediție, toate proiectele sunt frumoase, toate merită aprecierea și lauda noastră. (…) 150 de persoane au muncit ca noi să ne putem bucura și trebuie să fim recunoscători”, a spus Robu, de pe scenă.

Edilul s-a plimbat vreme bună prin centrul orașului, împreună cu soția, și a admirat toate decorurile.

A cincea ediție a Festivalului Timfloralis a costat Primăria Timișoara peste 200.000 de euro, potrivit oficialilor municipalității.


Citește și: Muncitorii care reparau Podul Grant au turnat bitum pe rosturile de dilatație, iar Gabriela Firea a distribuit fotografiile pe Facebook. Care este explicația Primăriei


 

Close
Închide
  Close