Mergi direct la conținut »
Nicolae Robu, audiat la DNA într-un dosar de corupţie. "Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Nicolae Robu, audiat la DNA într-un dosar de corupţie. "Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă"

Nicolae Robu, audiat la DNA într-un dosar de corupţie. „Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a prezentat luni, 12 noiembrie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din București, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Edilul a stat de vorbă cu presa doar la ieșire, când s-a declarat "uluit de ceea ce i se întâmplă", afirmând că a fost trimis în judecată pentru vânzarea "a două magherniţe" cu semnătura aparatului de specialitate şi a sa "de reprezentare".

„Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă. (…). Eu sunt un om ultracinstit, ultracorect în tot ceea ce fac. Singura mea avere până la vârsta asta, cu toate funcţiile deţinute, este onoarea, şi nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva – m-am uitat exact – este vorba despre lucruri total străine mie. În cazul meu, s-au vândut doar două gioarse, două magherniţe. Da, s-a vândut de către aparatul primăriei, cu o semnătură dată de mine fără sa mi se spună că aceşti chiriaşi au venit mai târziu sau mai ştiu ce alte aspecte, deci sub garanţia că totul e legal dată de aparatul de specialitate, care pentru asta e plătit. Sunt cinci semnături înaintea semnăturii mele. Păi ce temei aş fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte?”, a declarat Robu la ieşirea de la DNA, care a dezvăluit că procurori îi reproşează că „a semnat ca primarul”.

El a explicat că este vorba despre un apartament de 25 de metri pătraţi şi de unul de două camere – 50 de mp – „două magherniţe în fund de curte”, care au fost vândute unor chiriaşi de către un aparat de specialitate.

„Semnătura mea a fost de reprezentare fără să fi spus cuiva: ‘Vinde-le fără să fi spus cuiva cel mai mic lucru despre vânzarea respectivă’. Sunt cazuri sociale, oamenii le-au luat fără geamuri, fără uşi, fără curent. Ce pot să vă spun, că asta m-a intrigat cel mai mult şi îmi arată că nu e dreptate în ţara asta – nu reproşez domnului procuror ce s-a întâmplat, dar reproşez şi nu las lucrurile aşa, îi reproşez evaluatorului. Oameni buni, ne vede o ţară întreagă – ştiţi cât este considerat prejudiciul pentru aceste două magherniţe? Se pune că ar fi trebuit să fie vândute mai scump cu 60.000 de euro acestea două. Păi dacă le scoatem la licitaţie acum oare se pot obţine 10.000 de euro pe asemenea magherniţe puse acum la punct fiind? E nedrept aşa ceva, nu e în regulă şi nu trebuie să fie tolerat. (…)”, a mai spus edilul Timişoarei, citat de Agerpres.

Edilul a fost chemat la audieri – și în luna iunie – la DNA Timișoara, pentru a da explicații procurorilor anticorupție într-un dosar privind anveloparea unor blocuri din Timișoara cu fonduri europene.

FOTO – Arhivă


Citește și… CENTENAR SOLIDAR/ Dragostea de tată și sfântul sac de cartofi. Gheorghe își crește singur fiul. Câștigă sub 500 de lei pe lună și, ca să se descurce, a învătat să gătească și să coacă pâine/VIDEO


 

Close
Închide
  Close