Mergi direct la conținut »
Primul caz de pestă porcină în județul Olt. Un cioban este de vină pentru răspândirea virusului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primul caz de pestă porcină în județul Olt. Un cioban este de vină pentru răspândirea virusului

Primul caz de pestă porcină în județul Olt. Un cioban este de vină pentru răspândirea virusului

Pesta porcină africană a ajuns și în județul Olt, la o gospodărie din satul Rusănești. Se pare că de vină este un cioban din Olt care are o bucată de pământ și în județul Teleorman, unde respectivul crește mai multe animale, a anunțat olt-alert.ro.

„Avem o suspiciune de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Rusăneşti. Este vorba despre o scroafă moartă. Mâine (vineri -n.r.) dimineaţă, la ora 5.00, vom trimite probe şi la Bucureşti, să vedem dacă se confirmă boala.

În acest moment se face o anchetă epidemiologică la faţa locului, pentru a stabili ce a mâncat animalul respectiv, dacă a fost sau nu scos din exploataţie”, a declarat Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt, pentru Gazeta de Sud.

Adus din Teleorman

Ciobanul care deține un loc dincolo de râul Olt, extrem de aproape de fondul de vânătoare din Teleorman (Fondul de vânătoare 11 Beciu, comuna Plopii Slăvitești) unde pesta porcină africană a fost confirmată la 11 mistreți.

Ciobanul își crește și alte animale acolo. De acolo ar fi fost crescut și porcul adus, ulterior, de proprietar în gospodăria sa din Rusănești, unde a murit.


SECRETELE „COLECTIV”: Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! „Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”

Curtea de Apel București a decis anularea tuturor hotărârilor de înființare a companiilor Primăriei Capitalei. Reacția Gabrielei Firea

Centenar Solidar: Regatul lor pentru o plapumă. În Teleorman, am găsit familia care nu există pentru Protecția Socială! / VIDEO

VIDEO/ Ecaterina Ladin, intimidată de Loredana în musicalul „Mamma Mia”. „Te uiți la un «monstru» de talent”

Close
Închide
  Close