MENIU CAUTĂ
10 Oct. 2017 02:28 , de Florian Gheorghe

VIDEO/ EXCLUSIV PENTRU LIBERTATEA. Primul mesaj al românului rănit în atacul din Las Vegas

Distribuie

Luca Iclodean, românul în vârstă de 23 de ani rănit grav în atentatul de acum o săptămână din Las Vegas, a ieșit de la terapie intensivă. Unul dintre primele lucruri pe care a dorit să le facă a fost să transmită, prin intermediul Libertatea, un mesaj pentru românii din țară, care s-au gândit la el și s-au rugat pentru el.

Mergând cu dificultate și încă parțial intubat, Luca a spus greu, vizibil emoționat, că starea lui este acum mai bună. „Mulțumesc tuturor din România că se roagă pentru mine, M-a ajutat foarte mult, m-am recuperat repede și acum mă simt mult mai bine. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc”, a declarat tânărul, care a mai spus că nu vrea să fie considerat un erou, aşa cum s-a zis despre el.

În filmulețul trimis către Libertatea, Luca apare alături de politicianul Lia Roberts, Consul onorific al României la Las Vegas, cea care s-a implicat de la început și l-a vizitat zilnic la spital. Tot Lia Roberts este și persoana care a ținut legătura cu autoritățile române. „Starea lui Luca e bună după operație, nu e nevoie să mai stea intubat. respiră normal, deși i-a fost afectat un plămân. Vă asigur că a avut parte de cele mai bune condiții și de cel mai bun tratament”, a declarat Lia Roberts pentru Libertatea.

Luca Andrei Iclodean, în vârstă de 23 de ani, se numără printre cei 527 de oameni răniți în atacul armat din Las Vegas, în care 59 de persoane au fost ucise. Tânărul a fost supus unei operații foarte dificile ce a durat mai mult de trei ore, dar a trecut cu bine peste intervenție.

Luca lucra la barul de zi de pe platorma din fața Hotelului Mandalay, în momentul în care Stephen Paddock a început să mitralieze oamenii adunați la concert. Unul dintre gloanțe a ricoșat și a intrat pe sub umărul stâng al românului, i-a atins coloana vertebrală și a trecut printr-un plămân. Medicii care l-au operat i-au tăiat doi lobi din plămânul drept.

Înainte să ajungă la spital, cea care i-a salvat viaţa lui Luca a fost Lenea Samspon, o tânără pe care românul a cunoscut-o cu doar câteva minute înaintea atacului sângeros. De când a fost internat, o tânără l-a vizitat în fiecare zi. Este vorba despre Lenea Sampson, cea care i-a salvat viața. Fără aceasta, Luca probabil că ar fi decedat.”Să-l văd cum își revine mă face să fac față acestei tragedii”, a declarat tânăra, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox 40.


EXCLUSIV: Șefii Spitalului Vaslui în cazul pacientei care a murit după o cură de slăbire: ”A fost un insucces terapeutic”

Citește mai multe despre Las Vegas pe Libertatea.

Comentarii