Mergi direct la conținut »
Prinţul Harry şi Elton John vor să ajute bărbaţii infectaţi cu HIV. "Coaliţie globală" dedicată tratării bolii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Prinţul Harry şi Elton John vor să ajute bărbaţii infectaţi cu HIV. "Coaliţie globală" dedicată tratării bolii

Prinţul Harry şi Elton John vor să ajute bărbaţii infectaţi cu HIV. „Coaliţie globală” dedicată tratării bolii

Prinţul Harry al Marii Britanii şi cântărețul Elton John vor să ajute bărbaţii infectaţi cu HIV, intenţionând să lanseze o ''coaliţie globală'' dedicată tratării acestei boli, potrivit Asociaţiei de luptă împotriva SIDA patronată de cântăreţ, The Elton John AIDS Foundation, relatează Agerpres.

Asociația nu a oferit mai multe detalii despre iniţiativă, dar a precizat că planul va fi dezvăluit în cadrul Conferinţei internaţionale aupra SIDA desfăşurată în Amsterdam, la 24 iulie.

De altfel, artistul, în vârstă de 71 de ani, şi prinţul (33 de ani) se numără printre personalităţile cele mai implicate în campaniile pentru combaterea SIDA. Elton John a fost și premiat pentru lupta contra HIV, de către Fundaţia Harvard.

Muzicianul a spus că, în urmă cu doi ani, a participat împreună cu prinţul Harry la o masă rotundă despre HIV în rândul tinerilor, ”singura arie demografică în cadrul căreia infecţiile cu HIV sunt în creştere, nu în scădere. De atunci, fundaţia mea, împreună cu alţi parteneri, a participat la un studiu centrat pe oameni desfăşurat în şase ţări’. O concluzie esenţială în urma acestei iniţiative a fost nevoia urgentă de a creşte accesul şi participarea bărbaţilor la testare şi tratamentul HIV’, a declarat artistul.

Aproximativ 36,7 milioane de persoane din lumea întreagă sunt infectate cu HIV, potrivit statisticilor din 2016 citate de programul Naţiunilor Unite UNAIDS.

Potrivit unui raport UNAIDS dat publicităţii anul trecut, mai puţin de jumătate dintre bărbaţii diagnosticaţi cu HIV la nivel global primesc tratament, în comparaţie cu un procent de 60% în rândul femeilor.

Harry calcă pe urmele mamei sale, implicată în campanii pentru combaterea stigmatului cu care se confruntă bolnavii de SIDA, şi este fondatorul organizaţiei Sentebale, care intenţionează să ajute copiii infectaţi cu HIV din Leshoto şi Botswana.

Elton John a cântat la moartea prinţesei Diana, mama lui Harry, şi a participat la căsătoria prinţului cu Meghan Markle, care a avut loc în luna mai.

FOTO – Northfoto


Citește și: EXCLUSIV/ Comandantul militar al NATO, generalul Curtis Scaparrotti, a comentat pentru Libertatea deciziile summitului legate de regiunea Mării Negre


 

Close
Închide
  Close