Harry a dat în judecată editorii, pentru a demonstra că reporterii Mirror, Sunday Mirror și Sunday People i-au spart telefonul și au obținut informații prin înșelăciune, în mod ilegal, între 1996 și 2010.
El susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații adunate folosind metode ilegale. 33 dintre materiale au fost selectate pentru a fi luate în considerare la proces.
Prințul Harry a fost întrebat despre „ostilitatea” sa față de presă de către avocatul Andrew Green, care reprezintă Mirror Group Newspaper.
„Am experimentat ostilitatea din partea presei de când m-am născut. Privind acum în urmă, un astfel de comportament din partea lor este absolut josnic”, a răspuns Harry,
Prințul acuză că ziarele au făcut 289 de plăți către anchetatori privați pentru informații referitoare atât la el, cât și la asociații săi.
„Îmi dau seama acum că paranoia mea acută, legată de faptul că sunt sub permanență supraveghere nu a fost deplasată, până la urmă”, a declarat Harry.
La un moment dat, m-am gândit că, dacă se tipăreau aceste prostii despre mine și oamenii le credeau, aș putea la fel de bine să «comit crima», ca să spun așa.
Prințul Harry:
„Am fost șocat și dezgustat să descopăr că numele și numărul meu de telefon se aflau într-o listă de contacte aparținând hackerului Nick Buckley, ceea ce este o dovadă în plus că am fost victima interceptării mesajelor vocale și a colectării ilegale de informații”, a mai afirmat ducele de Sussex.
Prințul a spus că poveștile despre care crede că provin din „hacking” nu numai că au cauzat preocupări de securitate, ci i-au deteriorat relațiile: „Acțiunile lor au afectat fiecare domeniu al vieții mele. Presa a încercat inclusiv să-mi distrugă căsnicia“.
Aceasta este o referire la un editor de la Sunday Mirror care a fost numit anterior în legătură cu scandalul.
Dacă prințul Harry câștigă, judecătorul va stabili nivelul daunelor pe care editorul le va plăti plăti. Mirror Group Newspapers a recunoscut anterior că a avut loc piratarea telefonului, dar spune că nu a avut loc în cazurile invocate în proces.
Este pentru prima dată când un membru al familiei regale britanice apare în boxa martorilor la Înalta Curte din 1891 încoace.
Prințul Harry și actrița americană Meghan Markle s-au căsătorit pe 19 mai 2018. Au doi copii, prinţul Archie de Sussex, 3 ani și jumătate, şi prinţesa Lilibet, 2 ani. Cei doi au renunţat la îndatoririle lor oficiale din cadrul familiei regale britanice în 2020 şi locuiesc de atunci în California.