De Adrian Ilie,

Postul de televiziune Publika a transmis imagini filmate cu o cameră ascunsă la o întâlnire dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, în care primul admitea că primește bani din Rusia pentru funcționarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, circa 600.000-700.000 de euro lunar.

Redăm mai jos o parte din dialog:

Plahotniuc: Auzi, mie să îmi spui, ți-au dat bani pentru PSRM?

Dodon: Da, pentru întreținere. La noi câte 600-700 mii pe lună

Plahotniuc: Nu cred

Dodon: Nu credeți?

Plahotniuc: Sincer, ne depășește acțiunile noastre personale pentru întreținerea PDM

După publicarea acestei discuții la postul de televiziune controlat de către Plahotniuc, au început și procurorii ancheta, chiar dacă președintele Dodon a clamat că imaginile sunt trucate.

„Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări: Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal. În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor”, se arată în comunicatul procuraturii.

Citește și:Criza politică din Republica Moldova | Igor Dodon, președintele suspendat de Curtea Constituțională, ar putea anula azi decretele semnate de Pavel Filip, președintele interimar: „Au fost semnate contrar Constituției”

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 11 noiembrie 2019. Taurii au parte de o zi agitată
HOROSCOP

Horoscop 11 noiembrie 2019. Taurii au parte de o zi agitată