Mergi direct la conținut »
Procurorii militari încearcă să afle cine a pus la cale ”diversiunea Springtime” care a dus la violențele împotriva jandarmeriței și au justificat intervenția în forță pe 10 august
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procurorii militari încearcă să afle cine a pus la cale ”diversiunea Springtime” care a dus la violențele împotriva jandarmeriței și au justificat intervenția în forță pe 10 august

Procurorii militari încearcă să afle cine a pus la cale ”diversiunea Springtime” care a dus la violențele împotriva jandarmeriței și au justificat intervenția în forță pe 10 august

Procurorii militari care investighează dosarul protestelor din 10 august încearcă să afle cine s-a interesat de starea jandarmilor internați la Spitalul Floreasca, încercând astfel să ajungă la cei care au pus la cale ”diversiunea Springtime”.

Parchetul militar a solicitat Spitalului de urgență Floreasca informații privind instituțiile care s-au interesat în noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea răniților internați după violențele din Piața Victoriei de la mitingul Diasporei, au declarat pentru G4media.ro surse medicale.

”Cine și când s-a interesat de starea răniților” se precizează în adresa Parchetului militar trimisă săptămâna trecută la Floreasca.

Procurorii militari încearcă astfel să clarifice ”mai multe acțiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite să determine şi să justifice necesitatea unei acţiuni de restabilire a ordinii publice şi să ajute la crearea aparenţei unei acţiuni legale de intervenţie în forţă a unităţilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti”.

”Diversiunea Springtime” a condus la violențele împotriva jandarmeriței. Atacul asupra jandarmeriței Ștefania a dus apoi la ordinul de evacuare a Pieţei Victoriei, pus în practică la ora 23:11, pe 10 august, după ce jandarmii au primit informaţii că ”sunt atacaţi” şi ”doi oameni sunt omorâţi”. Scutierii au evacuat în câteva minute, cu gaze şi tunuri cu apă, toată piaţa, plină inclusiv cu manifestanţi non-violenţi, grupaţi mai cu seamă în zona Muzeului Antipa, la „Girafă”. Aşa s-a ajuns la sute de răniţi, gazaţi şi bătuţi de Jandarmerie.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Procurorii militari investighează și suspiciunile de manipulare prin intermediul unor televiziuni și prin intermediul unor purtători de cuvânt ai Jandarmeriei despre starea de sănătate a jandarmeriției agresate de huligani în seara de 10 august în Piața Victoriei, au declarat aceleași surse pentru G4media.ro.

Surse judiciare au explicat că procurorii militari încearcă prin adresa trimisă Spitalului Floreasca să afle ce instituții și când au solicitat informații despre starea fetei, cu alte cuvinte când a aflat Jandarmeria starea reală a Ștefaniei: înainte sau după declarațiile alarmiste ale purtătorului de cuvânt Marius Militaru din dimineața zilei de 11 august 2018.

Aceleași surse adaugă că Parchetul militar investighează și de ce Jandarmeria nu a extras huliganii din mulțimea de protestatari. ”A fost cea mai puțină extragere de la toate manifestațiile”, au declarat surse judiciare.


Citește și: Câștigătorul la Loto 6/49 și-a ridicat premiul: „Cine face ca mine, ca mine să pățească”


 

Close
Închide
  Close