Mergi direct la conținut »
Procurorul Lucian Onea a demisionat de la conducerea DNA Ploiești. Cererea de demisie, transmisă Secției pentru procurori a CSM
Ştiri Libertatea > Ştiri > Procurorul Lucian Onea a demisionat de la conducerea DNA Ploiești. Cererea de demisie, transmisă Secției pentru procurori a CSM

Procurorul Lucian Onea a demisionat de la conducerea DNA Ploiești. Cererea de demisie, transmisă Secției pentru procurori a CSM

Procurorul Lucian Onea şi-a dat demisia de la conducerea serviciului teritorial DNA Ploieşti. Acesta rămâne însă cu funcţia de procuror.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, procurorul șef al Serviciului teritorial Ploiești Lucian Onea a transmis conducerii instituției o cerere de eliberare din funcția de conducere pe care o deține, având în vedere situația ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea și prestigiul instituției și pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiești.

În cererea menționată, acesta apreciază că acuzația care îi este adusă, de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție “este total nefondată și nu are corespondent în realitate”.

Cererea a fost transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Lucian Onea este urmărit penal de Parchetul General pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Șeful DNA Ploiești s-a prezentat astăzi la Parchetul Instanței Supreme, pentru a afla acuzațiile pentru care este urmărit penal în dosarul deschis după plângerile lui Vlad Cosma, fiul fostului șef al CJ Ploiești, Mircea Cosma.

La ieșire, el a confirmat că este pus sub acuzare, însă nu a menționat și acuzația pentru care procurorii PICCJ fac cercetări în cazul său, explicând că urmărirea penală este o fază nepublică.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

“Urmează să administram probe în vederea aflării adevărului și fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut”, a explicat procurorul DNA.

PICCJ a început urmărirea penală pe numele lui Lucian Onea pentru fapta de participație improprie la inducere un eroare a organelor judiciare. Șeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, e urmărit penal, alături de Mircea Negulescu. De altfel, Inspecția Judiciară cere procurorilor din CSM sancționarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a altor doi procurori.


Citește și: EXCLUSIV/ Sergiu Băhăian, „călăul de boschetari”, primul interviu din penitenciar: „Lăcomia m-a împins să fac asta” – VIDEO


Close
Închide
  Close