Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE. Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, la PICCJ. A fost pus oficial sub acuzare / VIDEO

UPDATE. Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, la PICCJ. A fost pus oficial sub acuzare / VIDEO

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, la PICCJ. Onea s-a prezentat la Parchetul Instantei Supreme pentru a afla acuzațiile pentru care este urmărit penal în dosarul deschis după plângerile lui Vlad Cosma, fiul fostului șef al CJ Ploiești, Mircea Cosma.

UPDATE ora 10:45. Șeful DNA Ploiești a fost pus oficial sub acuzare. Lucian Onea a declarat la ieșirea de la Parchetul instanței supreme ca a fost pus sub acuzare. Acesta nu a menționat acuzația pentru care procurorii PICCJ fac cercetări în cazul său, explicând că urmărirea penală este o fază nepublică.

„Urmează să administram probe în vederea aflării adevărului și fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut”, a explicat magistratul șef de la DNA Ploiești.

FOTO: Inquam Photos / George Calin


PICCJ a început urmărirea penală pe numele lui Lucian Onea pentru fapta de participație improprie la inducere un eroare a organelor judiciare.

Șeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, e urmărit penal, alături de Mircea Negulescu.

De altfel, Inspecția Judiciară cere procurorilor din CSM sancționarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a altor doi procurori.

Procurorul şef DNA Ploieşti nu ar fi fost audiat până în prezent în acesta caz, fiind citat la audieri, în calitate de suspect, marţi dimineaţa, au mai menţionat sursele Mediafax.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat. Mai mult, Vlad Cosma susţine că procurorul Lucian Onea a fabricat dosarul „Tony Blair”.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Close
Închide
  Close