Mergi direct la conținut »
Inspecția Judiciară cere procurorilor din CSM sancționarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a altor doi procurori
Ştiri Libertatea > Ştiri > Inspecția Judiciară cere procurorilor din CSM sancționarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a altor doi procurori

Inspecția Judiciară cere procurorilor din CSM sancționarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a altor doi procurori

Inspecția Judiciară cere Secției pentru procurori din CSM sancționarea procurorului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a fostului magistrat Mircea Negulescu și a procurorului Alfred Savu.

De Cătălin Lupășteanu,

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Lucian Gabriel Onea, procuror șef la Serviciului Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, pentru exercitarea funcției cu rea credință.

În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deși cunoștea că acestea au fost depuse, conform unei înțelegeri prealabile, de o altă persoană.

Negulescu și Savu n-au ținut secretul

Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcție, și Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi și a conţinutului probatoriului.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

Sesizare din oficiu

Inspecția Judiciară anunța în 12 februarie, printr-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu după apariția în presă a  unor informaţii privind activitatea profesională şi conduita unor procurori de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

“În prezent, o echipă de inspectori judiciari de la Direcţia de Inspecţie Judiciară pentru procurori efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispoziţiile art. 45 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, pentru a se stabili dacă există indicii în legătură cu săvârşirea unor abateri disciplinare”, anunța atunci Inspecția.

Totodată, Inspecția Judiciară asigură opinia publică, pe această cale, că va gestiona “cu profesionalism, obiectivitate şi celeritate aspectele sesizate, cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale”.

Un post de televiziune difuzare anterior o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care îi acuza pe procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti că ar fi “fabricat” dosare pe numele unor oameni de afaceri și politicieni, între care Sebastian Ghiţă.

Paște trist pentru 5 milioane de bătrâni. Prin ”grija” Ministerului Muncii, nu primesc pensiile în avans… ca să nu le cheltuie de sărbători

Close
Închide
  Close