De Mihai Niculescu,

Măsurile de siguranţă diferă însă de la o companie la alta. De exemplu, producătorul italian Ferrari a anunţat miercuri că va face teste de sânge angajaţilor pentru a afla dacă au fost sau nu expuşi la coronavirus, relatează Mediafax.

Jim Glynn, directorul responsabil de securitatea în muncă al General Motors nu este convins că testele de sânge sunt de folos. În schimb, compania General Motors este pregătită să implementeze măsurile luate inițial de gigantul Amazon pentru angajaţii din depozite, cum ar fi verificarea temperaturii cu ajutorul scanerelor, înainte ca aceştia să intre în hala de producţie.

Majoritatea producătorilor auto sunt de acord că verificarea temperaturii, chestionarele zilnice privind starea de sănătate precum şi organizarea liniilor de producţie aşa încât între angajaţi să existe o distanţă de 1-2 metri. Acestea sunt coroborate cu elemente de protecţie cum ar fi mănuşile şi măştile, iar toate măsurile vor permite ca producţia să se desfăşoare în siguranţă.

General Motors a relansat activitatea din fabrica din China, în timp ce fabricile din Coreea de Sud au funcţionat neîntrerupt. Compania nu a precizat însă când va redeschide unităţile din SUA. Alte companii au anunţat când vor reîncepe activitatea, deşi autorităţile nu au de gând să renunţe prea curând la restricţiile generate de pandemia de coronavirus.

Citeşte şi:

Mărturia unui buzoian, infectat cu COVID-19, izolat și vindecat: ”După trei teste negative, avem iar testul pozitiv. Nu aveam de unde să ne reinfectăm”

Asistentă româncă din grupul care a plecat să ajute la Milano, în criza COVID-19: “Cel mai bun echipament de protecție e inteligența ta”

Băncile, imposibil de contactat de clienții care vor să amâne ratele. Instituțiile se apără: „Avem un volum mare de apeluri generate de situația privind COVID-19”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite