De Daniel Ionașcu,

”Fără elevi, profesorii sunt imuni la coronavirus?”

”Cei de la ISJ Brașov cer în continuare ca personalul didactic și auxiliar să fie prezent în școală, în timp ce elevii stau acasă, în condițiile în care cei de la Minister au hotărât altceva, (adică) închiderea școlilor. Să înțeleg că, fără elevi, profesorii sunt imuni la coronavirus?”, spune o sursă pentru Libertatea.

Problema vine din faptul că noul coronavirus este foarte contagios, iar dacă profesorii vin la școală atunci aceștia pot transmite sau lua virusul, chiar dacă nu se țin cursuri.

Ce spune Ministerul Educației

Reprezentanții Ministerului Educației spun că instituția condusă de Monica Anisie a dat o notă proprie, prin care spune că fiecare școală va lua decizii proprii privind trimiterea profesorilor acasă și recuperarea orelor.

”E posibil ca inspectoratul să fi trimis acea notă înainte ca Ministerul Educației să fi trimis nota sa. În aceasta se spune că decizia să fie luată de către consiliile de administrație ale fiecărei unități școlare”, arată reprezentanții Ministerului Educației.

Aceștia mai spun că Ministerul nu putea trimite profesorii acasă deoarece Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență a decis doar suspendarea cursurilor.

”Dacă la Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență se decidea ca și profesorii să rămână acasă, aceștia rămâneau. Dar decizia aparține angajatorilor, iar aceștia sunt școlile, nu ministerul. Consiliile de administrație ale acestora decid și cum se face recuperarea orelor. Dacă în viitor Comitetul va lua alte decizii, cu siguranță se vor aplica măsurile respective”

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat:
Gigi Becali a interpretat conferința lui Iohannis, despre relaxarea de la 1 iunie. Ce a înțeles patronul FCSB
GSP.RO
Gigi Becali a interpretat conferința lui Iohannis, despre relaxarea de la 1 iunie. Ce a înțeles patronul FCSB
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși