Mergi direct la conținut »
Măsură criticată, în Florida: Profesorii vor putea intra înarmaţi în clase. "E reţeta pentru o tragedie"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Măsură criticată, în Florida: Profesorii vor putea intra înarmaţi în clase. "E reţeta pentru o tragedie"

Măsură criticată, în Florida: Profesorii vor putea intra înarmaţi în clase. „E reţeta pentru o tragedie”

Parlamentul statului american Florida a adoptat, miercuri, o lege care le permite cadrelor didactice să poarte o armă de foc în clase. Măsura este, însă, una controversată, a cărei eficienţă este greu de dovedit.

De Dragoș Tănase,

Textul a fost adoptat cu 65 de voturi pentru şi 47 contra de Camera Reprezentanţilor din Florida, după ce săptămâna trecut a obţinut majoritatea în Senatul local.

Astfel, profesorii se pot înarma pe bază de voluntariat, după ce absolvă un curs de pregătire de 144 de ore în mânuirea armelor de foc, relatează Reuters.

Legea urmează să fie promulgată de guvernatorul republican de Florida, Ron DeSantis, și are rolul de este de a evita un nou masacru în mediul şcolar, după atacul petrecut la un liceu din Parkland, unde un fost elev a ucis 17 persoane la 14 februarie 2018.

Legea care le permite profesorilor din Florida să intre înarmați în clase a născut deja controverse

Opozanţii acestei măsuri susţin că soluţia la violenţele comise cu arme de foc nu poate fi autorizarea unui număr şi mai mare de arme.

Ei sunt îngrijoraţi de posibilitatea unor accidente printre profesorii aflaţi astfel în misiune poliţienească şi care, în faţa adevăraţilor poliţişti, ar putea fi confundaţi cu un atacator periculos.

„Înarmarea profesorilor este reţeta pentru o tragedie”, a comentat reprezentanta democrată de Florida Val Demings, fostă şefă a poliţiei din Orlando. „Adevărata soluţie este să păzeşti armele departe de accesul mâinilor fatale”, a adăugat ea.

După masacrul de la Parkland, preşedintele Donald Trump a propus înarmarea profesorilor din Statele Unite, dar a refuzat să ia în considerare interzicerea puştilor semiautomate, un tip de armă foarte letal utilizat în ziua atacului.

FOTO – EPA


Citește și… Cum vrea Donald Trump să combată atacurile armate din școlile americane. „Pot fi educatori eficienţi”


Close
Închide
  Close