Mergi direct la conținut »
Profitul Facebook a crescut la 5 miliarde de dolari, în ciuda scandalului Cambridge Analytica
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Profitul Facebook a crescut la 5 miliarde de dolari, în ciuda scandalului Cambridge Analytica

Profitul Facebook a crescut la 5 miliarde de dolari, în ciuda scandalului Cambridge Analytica

Profitul Facebook a crescut la 5 miliarde de dolari în primul trimestru, în urcare cu 63%, în pofida scandalului Cambridge Analytica, când firma de marketing politic a accesat datele personale ale unui număr de 87 de milioane de oameni și a declanșat o adevărată furtună mediatică, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Facebook a raportat, în mod surprinzător, și o creștere a numărului de utilizatori la 2,2 miliarde de oameni, în urcare cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Concomitent, în SUA și Canada numărul a urcat cu un milion, până la 185 de milioane.

Mașina de bani

Veniturile Facebook au urcat și ele cu 49%, peste creșterea de 39% a cheltuielilor. Compania a încheiat primul trimestru cu 27.742 de angajați, în urcare cu 48%.

Veniturile totale au ajuns acum la 11,97 miliarde de dolari pe primele trei luni, peste estimările analiștilor de 11,41 miliarde.

Facebook a refuzat însă să anunțe veniturile aduse de către rețeaua foto Instagram și nici despre timpul petrecut pe Facebook. Compania deține și platformele de chat Facebook Messenger și WhatsApp.

Scandalul Cambridge Analytica

Împreună cu Google, Facebook adună peste jumătate din publicitatea online. Dar scandalul Cambridge Analytica riscă să lovească puternic acest sector, după ce autoritățile din întreaga lume au demarat anchete și au început să ia în considerare schimbarea cadrului legislativ. Acesta ar putea face mai puțin atractive platformele online deoarece nu vor mai putea ținti publicul cu reclame personalizate.

Facebook încearcă să evite acest lucru și și-a schimbat politica de date, însă utilizatorii nu pot opta în afara sistemului de reclame personalizate.

În Europa va intra în vigoare din data de 25 mai regulamentul GDPR privind viața privată, care prevede amenzi de până la 4% din cifra de afaceri în fiecare țară membră a UE.

Problema este că Facebook spionează și oamenii care nu au cont pe rețeaua socială atunci când vizitează orice alt site.

De asemenea, s-a aflat că societatea scanează orice trimiți prin Facebook Messenger.

Comisia Europeană vrea introducerea unor puteri noi pentru autoritățile de protecție a consumatorilor, acestea putând să dea la rândul lor amenzi de până la 4% din cifra de afaceri.

Close
Închide
  Close