MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 6-19 noiembrie

Distribuie

Prognoza meteo pentru intervalul 6-19 noiembrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, meteorologii oferă minimile, maximele și fenomenele meteo din toare regiunile țării, în intervalul 6-19 noiembrie 2017.

BANAT

Pe întreg intervalul de prognoză, variațiile termice vor fi spre scădere, ușoară și treptată. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei.

În medie, temperaturile maxime vor fi de la 16 grade Celsius în primele două zile, până în jurul a 10 grade, pe parcursul celei de – a doua săptămâni, iar minimele vor scădea de la 5 – 7 grade Celsius în primele 3 nopți, până în jur de 2 grade Celsius spre sfârșitul intervalului.

Din 7 noiembrie, își vor face apariția ploile, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioada 9 – 17 noiembrie.

CRIŞANA

Valorile termice, atât diurne cât și nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Temperaturile maxime, în scădere ușoară și treptată pe parcursul primei săptămâni și fără variații importante după aceea, vor avea valori medii de la 15 grade Celsius, la început, până la 9 – 10 grade Celsius, la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne, în creștere până în 10 noiembrie și în scădere în ultimele zile, se vor încadra, în medie, între 2 și 5 grade Celsius.

De la mijlocul primei săptămâni vor fi ploi aproape în fiecare zi, temporar moderate și chiar mai însemnate cantitativ în perioada 8 – 16 noiembrie.

TRANSILVANIA

Temperatura aerului nu va avea variații importante în primele 3 zile din interval, apoi va fi în scădere ușoară și treptată. În medie, maximele vor fi cuprinse între 10 și 13 grade Celsius, pe parcursul primei săptămâni, și între 7 și 10 grade Celsius, în ce-a de-a doua.

Temperaturile minime vor avea o creștere în prima săptămână, când, ca medie regională, se vor încadra între 1 și 4 grade Celsius și o scădere în restul timpului, de la 3 grade Celsius la început, până la – 2 grade Celsius, la sfârșitul intervalului.

Toate valorile termice, atât cele maxime, cât și cele minime, ce urmează a se în registra, vor fi, în general, mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă.

De la mijlocul primei săptămâni, vor fi ploi, aproape în fiecare zi, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în perioada 8 – 16 noiembrie, când temporar vor fi moderate și chiar mai însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ
În primele trei zile din intervalul de referință, temperatua aerului nu se va modifica semnificativ, apoi va scădea ușor și treptat. În medie, în prima săptămână, vor fi valori maxime cuprinse între 10 și 14 grade Celsius, iar în cea de-a doua între 10 și 8 grade Celsius.
Temperaturile minime vor crește până în dimineața zilei de 10 noiembrie apoi vor scădea, ușor și treptat. În
medie, pe regiune, acestea se vor încadra între 1 și 5 grade Celsius, în prima parte a intervalului, apoi între 0 și 4 grade Celsius, cu cele 0 grade Celsius, în ultima noapte. Atât valorile diurne, cât și cele nocturne, vor fi mai mari decât cele climatologic specifice acestei perioade din an.
De la mijlocul primei săptămâni, probabilitatea de ploaie va fi ridicată, iar în perioada 9 – 16 noiembrie ploile vor fi moderate și, temporar, mai însemnate cantitativ.
MOLDOVA
În prima săptămână din interval, în medie, maximele termice se vor încadra între 9 și 12 grade Celsius, iar minimele între 3 și 6 grade Celsius. Scăderea ce va avea loc pe parcursul celei de-a doua săptămâni va conduce la un regim termic apropiat de normal.
Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi în scădere de la 5 la 0 grade Celsius. De la mijlocul primei săptămâni, vor fi ploi aproape în fiecare zi, în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 9 – 10 noiembrie și 13 – 17 noiembrie.
DOBROGEA
Temperatura aerului nu va avea variații semnificative până în data de 14 noiembrie, apoi va scădea. În medie, vor fi maxime de 13-14 grade Celsius, apoi între 9 și 14 grade Celsius, și minime între 7 și 9 grade Celsius, apoi între 4 și 9 grade Celsius, peste cele specifice perioadei, cu valorile mai mici la sfârșitul intervalului.
Vor fi posibile ploi, în fiecare zi, în general slabe, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 9 – 10 noiembrie și 12 – 17 noiembrie.
MUNTENIA
În 9 noiembrie și după data de 14 noiembrie, temperaturile maxime vor avea o scădere, iar în restul timpului nu vor avea variații importante. Temperaturile minime vor crește în primele trei nopți, apoi vor scădea. Regimul termic din prima săptămână, peste cel climatologic specific perioadei, va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între 12 și 14 grade Celsius și nocturne între 4 și 7 grade Celsius.
Pe parcursul celei de-a doua săpămâni, media termică regională, apropiată de normal, va fi, la amiază, între 9 și 12 grade Celsius, iar la sfârșitul nopților între 2 și 4 grade Celsius. În perioada 8 – 16 noiembrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată.
OLTENIA
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă temperatura va fi, în general, în scădere. Media  maximelor va fi de 13-14 grade Celsius, la începutul intervalului, iar spre sfârșitul acestuia se va situa în jurul a 8-9  grade Celsius. Minimele termice vor fi între 4 și 7 grade Celsius, în prima săptămână, și între 2 și 5 grade, în cea de a doua. În perioda 8 – 16 noiembrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată.
LA MUNTE
Vremea va fi în răcire treptată. Temperaturile maxime vor scădea de la valori în jurul a 5 grade până spre 2-3
grade Celsius, iar cele minime vor fi în general negative și vor coborî spre -3 … -2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va ridicată în intervalul 8 – 16 noiembrie.

MAI îi atenționează pe conducătorii auto că urmează o perioadă cu vreme sev­eră: ”Să se intereseze asupra condițiilor meteo”.

Iată și prognoza meteo pentru perioada 6 – 12 noiembrie. Frig la început de săptămână, apoi temperaturile încep să crească.


CITEȘTE ȘI… România are resurse, dar nu le folosește. Încălzirea cu apă geotermală sau ”gigacaloria lui Dumnezeu” costă 80 de lei!


 

Citește mai multe despre ANM, celsius, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii