MENIU CAUTĂ

Prognoză meteo specială pentru București. Vremea va fi instabilă în următoarele zile. Ce se întâmplă în weekend

Distribuie

ANM a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până duminică. Meteorologii anunță că în Capitală vor fi înregistrate averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperaturile vor fi, însă, ridicate în aceste zile urmând ca mercurul din termometre să urce până la 26 de grade Celsius în weekend.

Începând de joi, 16 mai şi până duminică, 19 mai în București vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15…20 l/mp şi izolat 25 l/mp.

Temperaturi maxime vor fi joi de 18-19 gradeCelsius; vineri, de 24 -25 de grade Celsius, iar sâmbătă, de 25-26 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 14 grade Celsius.

Meteorologii au emis, joi, un cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru 12 județe. Avertizarea este valabilă până vineri dimineaţă.

Avertizarea cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină este valabilă începând de joi, ora 12.00, până vineri la ora 6.00, și vizează  12 județe din centrul și sudul țării.

În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.


Citește și: Câștigătorul la Loto 6/49 și-a ridicat premiul: „Cine face ca mine, ca mine să pățească”


 

Citește mai multe despre Vremea pe Libertatea.

Comentarii