MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2018 17:39 , de Valentina Postelnicu

Proiectul noului terminal de la Aeroportul Henri-Coandă, aprobat în Guvern; Va avea 25 de porți de îmbarcare și va fi construit în 5 ani

Distribuie

S-au aprobat indicatorii economici pentru construcția noului terminal la Aeroportul Henri-Coandă. Potrivit Executivului, noul terminal modular de pasageri va avea o suprafaţă totală 100.000 metri pătraţi, două module de 1.500 pasageri pe oră și 25 porţi de îmbarcare. După semnarea contractului, noul terminal are termen de finalizare de 5 ani. 

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, după ședința de Guvern. Proiectul de hotărâre de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței de Guvern.

„Programul prevede investiţii în dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă – Bucureşti şi constă, în principal, în construirea unui nou terminal de pasageri, capabil să acomodeze traficul de pasageri existent şi prognozat, noi căi de rulare şi platforme de staţionare pentru aeronave şi infrastructura aeroportuară asociată acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa de Guvern.

El a adăugat că în zona de est se vor dezvolta infrastructura nouă de acces la aeroport, dar şi alte infrastructuri adiacente activităţii aeroportuare.

„Noul terminal modular de pasageri va avea o suprafaţă totală 100.000 metri pătraţi, două module de 1.500 pasageri pe oră – flux, 25 porţi de îmbarcare. Platforma de staţionare aeronave va avea o suprafaţă de 650.000 metri pătraţi şi 56 locuri noi de parcare pentru aeronave, noi căi de rulare de 266.000 mp şi 9.600 de locuri de parcare pentru autoturisme”, a explicat Barbu.

Potrivit acestuia, durata de realizare a investiţiei va fi de 60 de luni din momentul semnării contractului, iar sumele necesare vor veni din surse proprii ale aeroportului. Bugetul Ministerului Transporturilor va asigura sumele pentru exproprieri, aşa cum prevede legislaţia.

Citește mai multe despre hotarare de guvern și pasageri pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii