Mergi direct la conținut »
Protest împotriva încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, organizat în Mureș
Ştiri Libertatea > Ştiri > Protest împotriva încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, organizat în Mureș

Protest împotriva încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, organizat în Mureș

Un miting de protest a fost organizat în Mureș, în acest weekend. Aproximativ 70 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitori ale acestora s-au strâns în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş.

Preşedintele Federaţiei Dizabnet – Reţeaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilităţi, Andreea Moraru, a declarat că legea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi indică faptul că sumele prevăzute de autorităţile locale pentru plata salariilor asistenţilor personali sunt alocate în proporţie de 90% de la bugetul de stat, în timp ce în proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, la acest capitol Ministerul Finanţelor Publice nu a alocat niciun leu.

„După un număr de ani când această problemă a finanţării serviciilor sociale rezidenţiale şi a serviciilor de suport furnizate de asistenţii personali funcţiona conform normelor legale în vigoare, de la bugetul central – având şi unele sincope – se propune revenirea la o veche stare de fapt care şi-a demonstrat deja ineficienţa. Faptul că autorităţilor publice locale li se cedează utilizarea 100% a sumelor colectate din impozitul pe venit, din care o parte să fie folosite pentru plata salariilor asistenţilor personali şi pentru susţinerea centrelor rezidenţiale pentru persoane cu dizabilităţi, nu doar că încalcă prevederile Legii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, dar se va aplica neunitar în special în mediul rural”, a spus Moraru, potrivit Agerpres.

Citește și

Fata lui «Tata Puiu» iese pe teren! Maria, fiica fostului selecționer Anghel Iordănescu, dă probe de reporter la o televiziune

Close
Închide
  Close