Protestatarii au declarat că autobuzele cu care fac naveta reprezintă un pericol pentru ei, conform Digi 24.
UPDATE. Conducerea societăţii Automobile Dacia susține că protestul reprezintă o acţiune incorectă, în condiţiile în care administraţia a arătat, prin acţiunile sale, că se preocupă de securitatea şi sănătatea angajaţilor.
Conducerea companiei susține, astfel, că situaţia mijloacelor de transport s-a aflat în atenţia sa, iar problemele au fost discutate inclusiv cu sindicatele.
„Marţi, 29 noiembrie, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului de Securitate şi Sănătate în Muncă (CCSM), în cadrul căreia preşedintele – director general al Automobile Dacia şi reprezentanţii Sindicatului Automobile Dacia au stabilit împreună acţiuni care au fost apoi comunicate angajaţilor. Printre acţiunile deja întreprinse se numără şi solicitarea ca Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Registrul Auto Român (RAR) să verifice din nou, cât mai curând posibil, dacă societăţile care asigură transportul salariaţilor respectă toate prevederile legale. Preşedintele – director general a fost pe teren pentru a vedea starea autobuzelor”, se arată într-un comunicat de presă transmis Agerpres de Direcția Comunicare Dacia.
Conform sursei citate, Automobile Dacia colaborează cu trei operatori independenţi pentru transportul salariaţilor săi, cele trei societăţi şi mijloacele lor de transport fiind autorizate şi certificate de autorităţile competente.
„Astăzi, 2 decembrie, în ciuda acţiunilor clarificate, comunicate şi stabilite în şedinţa respectivă, acţiuni care ţin de responsabilitatea Automobile Dacia, un protest incorect, la care au participat câteva sute de angajaţi, a fost organizat în afara uzinelor. Protestul a generat pierderi de producţie. Preşedintele – director general reafirmă faptul că prioritatea numărul 1 a companiei este securitatea şi sănătatea angajaţilor atât la locul de muncă, cât şi în timpul deplasării la şi de la locul de muncă. Planul de acţiuni pentru transport va fi coordonat cu rigurozitate, iar monitorizarea acestuia va avea loc în cadrul CSSM”, se mai arată în comunicat.
Protest la Dacia Mioveni în parcarea instituției
Angajaţii care au ieşit din schimbul trei şi cei care ar fi trebuit să intre în schimbul 1 au protestat în parcarea instituţiei. Aceștia refuză să mai urce în maşinile care îi transportă la şi de la locul de muncă și protestează şi faţă de actuala conducere.
„Un director şi-a numit toată familia la rândul lui director şi şefi de departament. La rândul lor, subalternii lui şi-au numit familiile, şefi, şefi, şefi şi aşa mai departe. Până când veţi răbda aceste lucruri?”, spune un protestatar.
În urmă cu o săptămână a avut loc un accident soldat cu 20 de răniți, după ce două autobuze cu muncitori de la Mioveni s-au ciocnit în centrul orașului Pitești. În aceeaşi zonă, un alt accident s-a petrecut în septembrie. Implicaţi au fost tot muncitori de la uzina din Mioveni.
Citește și:
- Un angajat de la Dacia Mioveni, dispărut
- Protest la Dacia Mioveni | 8.000 de oameni au ieșit în stradă!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro