MENIU CAUTĂ
12 Apr. 2018 10:15 , de Cătălin Schipor

Protest la Spitalul Județean din Tulcea. Aproximativ 200 de angajați, nemulțumiți de salariile diminuate

Distribuie

Protest la Spitalul Județean din Tulcea. Aproximativ 200 de angajați ai Spitalului Județean Tulcea au ieșit joi dimineață începând cu ora 8.00 în fața unității sanitare pentru a protesta față de salariile diminuate primite luna aceasta.

Nemulțumirea a apărut în cursul zilei de miercuri 11 aprilie, după ce s-au împărțit fluturașii de salariu. Din cauza aplicării modificărilor legii salarizării, au fost mărite salariile, dar s-au tăiat din sporuri. Drept urmare, o parte dintre personalul medical au de primit mai puțini bani decât lunile trecute. Este vorba de o parte dintre asistentele medicale, infirmiere și kinetoterapeuți.

Astfel, joi dimineață, aproximativ 200 de angajați au ieșit în curtea spitalului pentru a-și exprima nemulțumirea, asiguându-se doar serviciile de urgență.

„Îi înțeleg. Au fost înregistrate și creșteri salariale – la medici și asistentele medicale, dar pentru mulți a fost o diminuare a venitului. Nu am avut altfel cum să facem, a declarat dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean din Tulcea.

Marți, în Iași, circa 100 de angajați din sistemul de sănătate au protestat în fața Spitalului de Pneumologie, nemulțumiți de faptul că, după aplicarea legii salarizării unice, salariile lor au scăzut. Și în București, miercuri a fost a patra zi de proteste la Institutul „Marius Nasta”. Asistenții și infirmierii susțin că salariile lor ar urma să scadă cu sume cuprinse între 1.000 și 1.400 de lei după aplicarea noului regulament al sporurilor.


VIDEO/ România, țara adoptivă pentru muncitorii din Asia. Importăm forță de muncă din Sri Lanka şi Vietnam

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii