Mergi direct la conținut »
Protest pentru autostrăzi. Multe instituții publice și private și-au suspendat activitatea timp de 15 minute
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest pentru autostrăzi. Multe instituții publice și private și-au suspendat activitatea timp de 15 minute

Protest pentru autostrăzi. Multe instituții publice și private și-au suspendat activitatea timp de 15 minute

Zeci de firme și oameni din numeroase orașe s-au alăturat protestului "Vrem autostrăzi", care a avut loc la ora 15.00. Timp de 15 minute, angajați din întreaga țară și-au întrerupt activitatea pentru a se alătura mișcării inițiate de omul de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova pentru a atrage atenția crizei din infrastructura din România.

UPDATE ora 15.00: Zeci de oameni au ieșit, vineri, la ora 15, în fața Guvernului pentru a protesta timp de 15 minute, față de lipsa de autostrăzi din România. Ei spun că vor să tragă un semnal de alarmă în privința lipsei unei infrastructuri moderne în țara noastră.

Traficul rutier a fost blocat în centrul Bucureștiului, timp ce 15 minute, unde mai mulți oameni s-au alăturat protestelor #sîeu, cerând autostrăzi.

Mesajul campaniei, lipit pe o mașină din Piața Victoriei Foto: – Inquam Photos

Ei au precizat că sunt solidari cu demersul inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi „România vrea autostrăzi” „Vreau să îmi cresc copiii în România, în țara în care părinții mei m-au născut. De asta nu s-au făcut autostrăzi pentru că au făcut timp de 30 de ani. Vrem să le transmitem politicienilor un mesaj că o să intrăm noi în politică și să ne facem autostrăzi” a spus un protestatar.

O acțiune similară a avut loc și în Piața Universității, unde peste 100 de studenți au format un lanț uman.

Studenții din București s-au alăturat protestului, la ora 15.00

Pe Bd. Dimitrie Pompeiu din Pipera, cartierul de afaceri al Capitalei, oamenii au ieșit în fața companiilor.

În Pipera, oamenii au ieșit în fața companiilor la ora 15.00

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Totodată, în județul Suceava, mii de oameni s-au adunat pentru a participa la inaugurarea simbolică a singurului metru de autostradă din Moldova, alături de omul de afaceri care a pornit campania.

Oamenii au stegulețe cu îndemnul „#Șîeu” și „România vrea autostrăzi”. Ajuns cu un sfert de oră înaintea declanșării acțiunii, Ștefan Mandache i-a salutat pe participanți, unii dintre aceștia dorind să-și facă selfie cu antreprenorul sucevean. După sosirea antreprenorului sucevean, un avion utilitar cu lozinca „Bucovina vrea autostrăzi” a survolat zona.

Mesajul afișat în timpul protestului din județul Suceava, unde a fost „inaugurat” simbolic primul metru de autostradă


„România vrea autostrăzi #şîeu” este o campanie iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi. Prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni, Mandachi a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Ulterior, omul de afaceri a anunţat că, pe 15 martie, începând cu ora 15,00, va întrerupe activitatea timp de 15 minute în întregul lanţ de restaurante pe care îl deţine, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din Moldova şi din întreaga ţară. Totodată, el i-a provocat şi pe alţi oameni de afaceri din ţară să-i urmeze exemplul.

„În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!”, spunea Mandachi. Provocarea lui a mers către trei oameni de afaceri: Ion Ţiriac, Gigi Becali, Viorel Cataramă.

Viorel Cataramă i-a răspuns, susținând că grupul lui de firme își va întrerupe activitatea. Între timp, multe instituții, publice sau private, de pe întreg teritoriul țării, și-au anunțat intenția de a opri lucrul. Printre ele se află și cei de la Castelul Bran, Primăria Iași, dar și alte primării, firme de IT din Cluj.

Între timp, campania „România vrea autostrăzi” s-a răspândit peste tot și tot mai mulți oameni și tot mai multe instituții și-au anunțat suspendarea activității. S-a lansat inclusiv un imn al acestei campanii.


Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați

Close
Închide
  Close