Mergi direct la conținut »
UPDATE / Protest spontan la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află în mijlocul angajaților (VIDEO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Protest spontan la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află în mijlocul angajaților (VIDEO)

UPDATE / Protest spontan la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află în mijlocul angajaților (VIDEO)

Personalul medical din Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” din Capitală a inițiat un protest spontan, în această dimineață, în curtea instituției, pentru a atrage atenția asupra micșorării veniturilor acestora.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 12.40: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, l-a demis pe managerul Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală

UPDATE – ora 10.15: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a deplasat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”, în urmă cu scurt timp, pentru a discuta cu cei aproximativ 50 de angajați care au ieșit în curtea spitalului în această dimineață și a chemat câțiva reprezentanți la negocieri.

Este vorba de personalul auxiliar, nu medici sau asistenți. Ministrul a anunțat că îl va schimba din funcție pe managerul acestui spital. În acest sens, Sorina Pintea ar fi venit deja cu persoana care va ocupa acest post de conducere, potrivit Digi 24.

Ministrul a discutat cu câţiva dintre angajaţii care i-au semnalat nivelul scăzut al sporurilor, faptul că lucrează cu un aparat de radiologie vechi de 40 de ani sau că un brancardier câştigă lunar 1.300 de lei.

‘În mod normal, corect, ar fi să se dea sporul secţiei. S-a modificat legislaţia, vom vedea exact şi eu vă asigur că veţi primi drepturile. Lăsaţi-mă să văd exact despre ce e vorba”, a spus ministrul.

Reducerea veniturilor acestora s-a produs prin sistarea unor sporuri pe care le-au avut în decembrie 2018 și de faptul că salarizarea kinetoterapeuților, farmaciștilor, psihologilor, brancardierilor este extrem de mică, potrivit TVR.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

De asemenea, susțin protestatarii, sporurile acordate pentru condiții de muncă sunt blocate la minim, în comparație cu spitalele mici din țară care au la maxim.

În urmă cu aproximativ an, sute de angajaţi ai spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au întrerupt lucrul pentru a protesta tot faţă de scăderea veniturilor.

Tot atunci, o acţiune similară a avut loc şi la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, unde oamenii erau nemulţumiţi tot de faptul că au fost diminuate sporurile cu până la 50%.

  • FOTO – Arhivă
  • VIDEO – Digi 24

Citește și… Ce mai cumpără la suprapreț un spital din România: Marmită de patru ori mai scumpă, spirometru umflat de trei ori, ouă și ulei la preț dublu!


 

Close
Închide
  Close