MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 09:25

VIDEO / Proteste spontane la Spitalul de Urgență Craiova și la Spitalul Bagdasar Arseni din București

Distribuie

Sute de angajaţi ai spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au întrerupt lucrul pentru a protesta faţă de scăderea veniturilor. O acţiune similară are loc şi la  Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, unde oamenii sunt nemulţumiţi tot de faptul că au fost diminuate sporurile cu până la 50%.

Protestul din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a început în jurul orei 8.00. Aproximativ 500 de angajaţi, în mare parte asistenţi medicali şi infirmieri, au ieşit în curtea unităţii medicale pentru a protesta faţă de diminuarea sporurilor cu până la 50%.

Un protest spontan are loc şi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde câteva zeci de persoane au ieşit în curtea unităţii şi reclamă scăderea veniturilor, notează Digi24.

În ultima perioadă, mai multe proteste au avut loc la mai multe instituții din țară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri, la finalul unor noi negocieri cu sindicaliştii din sănătate, că va da o circulară prin care cere spitalelor ca în baza legii să acorde stimulente angajaţilor care vor avea veniturile mai mici în luna martie, astfel încât să fie compensate pierderile.

Pintea a precizat că aproximativ 10 la sută dintre angajaţii din domeniul medical vor avea pierderi la salarii în această lună.


Citește și: Gardurile de 412.000 de lei puse de-a lungul liniei de tramvai 21 au ruginit în doar cinci luni


Loading...
Comentarii